Josef Stoulil (Capital Partners)
Akcie ve světě  |  21.01.2010 12:14:29

US futures: Goldman Sachs... (21.1.2010)


Prozatímní futures na hlavní akciové indexy neindikují zhola nic. Pohybují se chvíli v lehkých minusech, později v lehkých plusech. Po včerejším výběru zisků zejména na sektoru základních materiálů, resp. cyklických akcií, který zapříčinil poklesy hlavních akciových indexů, tak dnes stojíme prozatím na místě. Optimismus se na trzích neobjevuje ani po zprávách z Číny, kde rostl v 4Q HDP o úctyhodných 10,7 %. Na druhou stranu jsou si zřejmě ale i tamní regulátoři vědomi hrozící bubliny na trhu půjček a nemovitostí, proto se objevují spekulace, že Čína brzy přistoupí na zpřísnění monetární politiky. V tuto chvíli již regulátor požádal některé významné banky, aby přiškrtily intenzitu půjčování.

 

V 14:00 SEČ dotvoří obraz stavu bankovního sektoru Goldman Sachs (GS). Tato investiční banka, někdy také pro své mnohokrát propírané vazby na státní moc s ironií nazývána „Government Sachs“ by měla ohlásit zisk 5,19 USD/akcii, alespoň je takto nastavené očekávání trhu. Trend v bankovním sektoru, vzhledem k mnoha reportům v posledních dnech, je nedosahování očekávání v příjmové stránce HV. Investoři však kvitují zlepšující se situaci v odpisech na kreditní ztráty. S velkou pravděpodobností se tak situace v bankovním sektoru opravdu zlepšuje a optimismus nebude chybou, nicméně je asi vhodné mít na paměti, že účetní operace dokáží mnohé a že reálná skutečnost se může zejména v hospodářských výsledcích bank lišit od vykázaných čísel. O tomto faktu se investoři mohli v minulosti již několikrát přesvědčit.

 

Za pozornost dnes budou stát také společnosti eBay (EBAY) a Starbucks (SBUX), obě totiž po včerejším uzavřením trhu reportovaly lepší hospodářské výsledky, než se očekávalo.

 

Z dnešních hospodářských výsledků stojí za zmínku například American Express (AXP, po trhu, oček. +0,55 USD/akcii), Capital One Financial (COF, po trhu, oček. +0,45 USD/akcii), Consolidated Edison (ED, není dán čas, oček. +0,75 USD/akcii), Continental Airlines (CAL, před trhem, oček. -0,1 USD/akcii), Fifth Third Bancorp (FITB, před trhem, oček.-0,31 USD/akcii), Goldman Sachs (GS, před trhem, oček. +5,19 USD/akcii), Google (GOOG, po trhu, oček. +6,43 USD/akcii), KeyCorp (KEY, před trhem, oček. -0,39 USD/akcii), Legg Mason (LM, před trhem, oček. +0,31 USD/akcii), OceanFirst Financial (OCFC, po trhu, oček. +0,25 USD/akcii), Southwest Airlines (LUV, není dán čas, oček. +0,06 USD/akcii), UnitedHealth (UNH, před trhem, oček. +0,73 USD/akcii), Western Digital (WDC, po trhu, oček. +1,35 USD/akcii), Xerox (XRX, před trhem, oček. +0,22 USD/akcii).

 

Konkrétní stavy futures vypadají takto: DJIA Index -29 bodů, Nasdaq 100 Index -6,5 bodu a S&P 500 Index -2,9 bodu.

 

Dnešní makrodata: žádosti o podporu v nezaměstnanosti s oček. +440 tis. a pokračující žádosti oček. 4598 tis, Index předstihových ukazatelů (Leading Indicators) oček. +0,7%, Philadelphia Fed oček. 18 bodů.

 

Nejbližší kontrakt ropy se obchoduje za 77,66 USD za barel (Crude Oil - NYMEX), zlato stojí 1102 USD za trojskou unci (Gold - COMEX). Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,4041.

 

Karel Chod                                                                        

CAPITAL PARTNERS a.s.

www.stockmarket.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

21.01.2011US futures dne 21.1.2011: zakončíme týden pozitivně ? Josef Stoulil (Capital Partners)
01.12.2010US futures dne 1.12.2010: prosinec začne vlnou makrodat Josef Stoulil (Capital Partners)
01.11.2010US futures dne 1.11.2010: další nápor HV a makrodat Josef Stoulil (Capital Partners)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688