Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  11.01.2010 11:19:06

KIT Digital: Předběžné výsledky 2009 + výhled pro 2010, výrazný růst příjmů

Následuje TZ společnosti KIT Digital v plném znění

Společnost KIT digital, Inc. (NASDAQ:KITD), přední globální poskytovatel zákaznických softwarových řešení pro správu, řízení a prodej video obsahu na bázi internetových digitálních technologií (IP–video), oznamuje předběžné finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí a za účetní rok 2009 a dále svůj finanční výhled pro rok 2010. Společnost zároveň chystá vstup na Burzu cenných papírů Praha (PSE), kde hodlá kotovat své akcie obchodované na burze NASDAQ Global Market.
 
Předběžné výsledky za 4. čtvrtletí a účetní rok 2009
Na základě předběžných neauditovaných údajů očekává vedení společnosti KIT digital nárůst příjmů ve čtvrtém čtvrtletí v porovnání se stejným čtvrtletím předchozího roku o 78 % na úroveň přibližně 16 milionů USD. Předpokládá se, že provozní marže EBITDA překročí za poslední čtvrtletí hranici 15 %, ve srovnání s hodnotou 0,3 % ve stejném čtvrtletí roku předchozího.
 
Za celý účetní rok 2009 společnost očekává příjmy ve výši přibližně 47 milionů USD, což znamená nárůst přibližně o 99 % v porovnání s rokem předcházejícím. Vedení společnosti předpokládá, že provozní EBITDA za tento rok výrazně překročí 4 miliony USD. Své úplné hospodářské výsledky za 4. čtvrtletí a celý fiskální rok 2009 zveřejní společnost v tiskové zprávě a při konferenčním hovoru, jejichž termín bude oznámen později.
 
Vedení společnosti očekává, že na organickém základě (tedy bez zahrnutí finančního vlivu akvizic) společnost překročí svůj původní výhled příjmů pro rok 2009 o více než 40 milionů USD, s nejméně 10% marží provozního cash flow za celý rok.
 
Finanční výhled pro fiskální rok 2010
Vedení společnosti KIT digital očekává nárůst příjmů v účetním roce 2010 nejméně o 60 % na více než 75 mil. USD, s roční provozní marží EBITDA přesahující 17,5 %. Vedení společnosti dále očekává další nárůst provozní marže firmy jako výsledek rozložení fixních nákladů napříč širší klientskou základnou, centralizace vybraných klientských operací a podpůrných funkcí, a plného uplatnění nákladových synergií z nedávných akvizic.
 
Rok 2009 byl pro společnost KIT digital významným mezníkem,“ uvedl prezident společnosti, Gavin Campion. „Z provozního hlediska jsme dosáhli toho, co jsme si předsevzali: silného růstu v hlavním segmentu, zlepšení marže, obratu k pozitivnímu cash-flow, rozšíření využití naší softwarové platformy VX v mobilních zařízeních a televizorech vybavených pro příjem IPTV, i integrace společností The FeedRoom a Nunet.
 
Bezprostředně po akvizicích společností The FeedRoom a Nunet jsme zahájili významnou
reorganizaci našich globálních aktivit, v souladu s dříve zveřejněným plánem na konsolidaci stěžejních činností do centrály společnosti v Praze, a na zaměření se na další generaci naší softwarové platformy VX. Tato reorganizace se týká všech stránek našich obchodních činností a PAGE 2 OF 3 bude pokračovat i v tomto čtvrtletí. Jsme přesvědčeni, že výsledné dopady nám poskytnou pevnou základnu pro rychlý růst v roce 2010.“
 
V průběhu roku 2010 se budeme nadále zaměřovat na rozšiřování naší stávající klientské základny a využívat příležitostí ke cross-sellingu mezi zákazníky společností The FeedRoom a Nunet. Vedle toho zahájíme využití významného růstového potenciálu IP videa v zemích skupiny BRIC (Brazílie, Rusko, Indie a Čína). Věříme proto, že následující generace platformy VX – kterou začneme zavádět ve druhém čtvrtletí tohoto roku – jen podtrhne skutečnost, že jsme skutečně jediným univerzálním poskytovatelem IP videa pro všechny (tři) typy obrazovek na trhu, jehož formáty podporují počítačové vyhledávače, mobilní zařízení i IPTV televizory.“
 
Kotace na Burze cenných papírů Praha
Společnost plánuje kotovat formou duálního listingu své akcie na Burze cenných papírů Praha, jež je hlavním trhem cenných papírů v České republice a druhou největší burzou ve střední a východní Evropě. Kotace se očekává v průběhu prvního čtvrtletí 2010.
 
Kaleil Isaza Tuzman, předseda představenstva a generální ředitel společnosti KIT digital, říká: „Vezmeme-li v úvahu akvizici pražské společnosti Visual Connection v roce 2008, konsolidaci našich výzkumných a vývojových týmů i přesun našeho světového ústředí do Prahy v průběhu loňského léta, pak vstup na pražskou burzu pro nás představuje přirozený krok. Vstup na burzu je známkou významu, který přikládáme našim obchodním aktivitám v Eurozóně a představuje vstupní bránu pro investice ze strany evropských i regionálně orientovaných investičních fondů, které o naši činnost projevují zájem, jsou však omezeny možností investovat jen do cenných papírů kotovaných na evropských burzách. Věříme, že přítomnost v této investiční komunitě může napomoci zvýšení celkové likvidity akcií KIT digital a potažmo jejich hodnoty. Vstup na burzu rovněž rozšiřuje možnost využívat konkrétních daňových a investičních výhod dostupných prostřednictvím EU a jejích struktur.“
 
Na základě posledních výsledků odhaduje vedení společnosti, že firma v současné době generuje přibližně 65 % svých příjmů na trzích Evropy, Blízkého Východu a Afriky (EMEA), přibližně 20 % v zemích Asie a Pacifiku, a přibližně 15 % v zemích Severní a Jižní Ameriky.
 
Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha, dodává: „Z možnosti vstupu společnosti KIT digital na pražskou burzu jsme nadšeni. Česká republika se postupně stává globálním centrem inovací v oblasti audiovizuálních a digitálních médií, a KIT digital představuje to nejlepší v tomto trendu – vskutku globální společnost se silnými místními kořeny.“ 
 
 
O společnosti KIT digital, Inc.
Společnost KIT digital (NASDAQ: KITD) je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu poskytování video obsahu (video-on-demand ) prostřednictvím protokolu IP. KIT VX, komplexní softwarová platforma společnosti, umožňuje firmám získávat, spravovat a distribuovat video obsah na tři obrazovky dnešního světa („3–screen“): počítače, mobilní zařízení a televize IPTV. Využití technologie VX zahrnuje práci s video obsahem od komerčních aplikací až po firemní využití, včetně firemních komunikací, řízení lidských zdrojů, školení, zabezpečení a sledování. Zákaznická základna společnosti KIT digital čítá přes 600 firemních zákazníků ve více než 30 zemích, včetně společností The Associated Press, Best Buy, Bristol-Myers Squibb, Disney-ABC, General Motors, Google, IMG
Worldwide, Intel, McDonald’s, News Corp, Telefónica, ministerstvo obrany USA, Verizon či Vodafone. Společnost KIT digital má své hlavní pobočky v Praze, Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Londýně, Melbourne, New Yorku, Stockholmu a Torontu. Další údaje jsouk dispozici na adrese
www.kitd.com.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688