TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  06.01.2010 14:36:06

Škoda Auto prodala vloni meziročně o 2,6% méně vozů

Mediafax

MLADÁ BOLESLAV (MEDIAFAX) - Mladoboleslavská škodovka prodala vloni na domácím trhu meziročně o 2,6 procenta méně vozů, což je výrazně menší pokles než propad celkového českého trhu (-11,1 procenta). Škoda Auto o tom informovala ve středu.

Škoda Auto dodala v České republice svým zákazníkům v loňském roce celkem 56 504 vozů, což je nejvíce v tomto segmentu na českém trhu. V roce 2009, kdy celkový trh s auty v České republice poklesl ve srovnání s rokem 2008 o více než 22.000 vozů, to znamená tržní podíl přibližně 31,2 procenta.

Zájem o vozy Škoda v průběhu roku neustále rostl a za poslední čtvrtletí bylo na český trh dodáno o 25 procent aut více než v roce 2008. V součtu za celý rok poklesly dodávky zákazníkům v ČR o 2,6 procenta, což představuje 1 497 vozů.

Nejprodávanějším vozem z řady Škoda v roce 2009 v ČR byla Octavia s 24 951 prodanými vozy. Stala se tak poprvé od roku 2000 nejprodávanějším modelem společnosti v ČR, když překročila loňské výsledky o 18,5 procenta.

"Přes stagnaci a propad na začátku roku se nám zejména v 2. polovině roku 2009 podařilo navýšit objemy prodeje a potvrdit stabilní pozici ve středoevropském regionu," uvedl vedoucí prodeje značky Škoda pro střední Evropu Jan Hurt. "Reálný výsledek registrací vozů v ČR ovlivnilo i zavedení tzv. „šrotovací prémie“ a následný odliv vozidel do okolních států EU. Vylepšit nepříznivou situaci na domácím trhu z počátku roku nám pomohla především důsledná produktová ofenziva," dodává Hurt.

"V průběhu roku 2009 jsme představili omlazené verze modelových derivátů Octavia RS a Scout, zahájili jsme prodej prvního českého SUV modelu Yeti, který se krátce po svém uvedení na trh stal nejprodávanějším vozem ve své třídě. V závěru roku 2009 jsme uvedli na trh nový Superb Combi. Máme před sebou velice těžký rok, přesto věříme v oživení budoucích prodejů," konkretizoval Jan Hurt.

Škoda hodlá též pomoci životnímu prostředí. V rámci projektu: "Za každé prodané auto v České republice jeden zasazený strom" vysadí Škoda Auto přesně 56.504 sazenic stromků ve vybraných lokalitách v ČR.

Jiří Táborský, David Vandrovec, taborsky@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688