Statistiky serveru  |  20.03.2001 16:57:56

Finančním serverům vévodí AliaWeb finance

Finančním serverům vévodí AliaWeb finance

Internet se velice rychle rozrůstá nejen v mezinárodním měřítku, ale i v českých podmínkách. Růst internetu je závislý na růstu počtu uživatelů, tento trend je v posledním roce velmi markatní. Tato skutečnost je dána tím, že více domácností je připojeno k internetu, více lidí má přístup k internetu v práci, a dále lepším vybavením škol, kde má k internetu přístup v podstatě každý student. To vše znamená větší návštěvnost pro celý internet.

A o co lidé mají zájem ? Především o kvalitní informace. Mezi informace, které jsou stále vyhledávanější, jsou informace z oblasti ekonomiky a financí. Lidem už dnes nestačí otevřít si noviny a zjistit si včerejší kurzovní lístek, lidé chtějí být interaktivní, chtějí mít přístup k nejaktuálnějším informacím, “chtějí být přitom”, nakupovat a prodávat online, vyžadují online zpravodajství, online kurzy akcií, měn, a další informace. A tyto informace jim nabízejí finanční servery. Proto jsme v posledním období svědky boomu ekonomicky zaměřených serverů. Za poslední půlrok vznikly tři nové finanční servery, ostatní servery pracují na svém zdokonalení a nabízejí stále širší spektrum služeb.

A jaké že finanční servery najdeme na českém internetu dnes ? Mezi nejstarší patří především skupina aplikací, které zastřešuje server AliaWeb finance, kam patří i vůbec nejstarší finanční apliakce Akcie.cz (www.cz). AliaWeb finance nabízí svým uživatelům informace z kapitálového trhu, online kurzy akcií, obchodování po internetu s nimi, kvalitní zpravodajství, kurzy měn, podílové fondy, úrokové sazby, fundamentální informace o podnicích, databázi pohledávek, a spoustu dalších zajímavých informací.

Tento finanční portál se podle posledních výsledků iAuditu za měsíc únor, stal lídrem ve svém oboru. Jeho celková návštěvnost se v uplynulém měsíci přehoupla přes magických 1 milion shlédnutých stran. AliaWeb finance je zároveň lídrem v počtu jednotlivých IP adres, kde je odstup od dalších serverů je ještě markantnější. Celkový počet 42.877 je téměř dvojnásobkem druhé v pořadí Patrie.cz (24.761). I přes tato poměrně jednoznačná čísla se zdá, že na poli finančních serverů přituhuje, statistiky se vyrovnávají, kvalita informací roste. V boji o uživatele zůstanou jen ti, kteří nastoupený trend zkvalitňování svých stránek, dostupnost, jednoduchost a přehlednost nabízených informací udrží.

Servery nabízející informace z ekonomiky a financí mají velmi zajímavou cílovou skupinu uživatelů, proto je o ně ze stran inzerentů resp. reklamních agentur zájem. Možná právě proto vznikají nové a nové finanční servery. Autoři takových to stránek počítají s tím, že vytvořením finančního webu jim zajistí slušný příjem z reklamy. V době, kdy na tuzemském internetu byly tři finanční servery to snad bylo možné, ale dnes ? Na trhu je nyní už 8 finančních webů, jejich celková návštěvnost dosahuje cca 4,5 mil shlédnutých stran, což je ve srovnání s jinými odbornými servery např. technologickými velmi málo, nicméně otázkou zůstává, zda už není naplněn potenciál uživatelů dychtících po ekonomických informacích. Je možné očekávat výrazné zvýšení počtu těchto uživatelů ? Pravděpodobně asi ne, ale to ukáže až čas a další výsledky auditu.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Statistiky serveru:

16.03.2004  Návštěvnost serveru AliaWeb finance vzrostla o 10% Petr Hanisch (AliaWeb)
01.04.2003  AliaWeb je za březen opět No.1 mezi finančními servery Václav Horák (AliaWeb)
28.06.2002  Domácí trhy se výrazně propadají - strůjcem je Telecom Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688