TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  07.12.2009 18:42:03

Startup roku vyhrál projekt, který na dvě místa zaparkuje až 12 automobilů

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Soutěž studentských podnikatelských nápadů Startup roku 2009 vyhrál projekt Smart Parking Jiřího Koubleho. Informoval o tom v pondělí zástupce organizátora soutěže Stanislav Přibyl.

Vítěz soutěže získal možnost investice tří milionů korun. Jeho projekt nabízí chytré využití parkovacích míst ve městech. Díky speciální konstrukci a výtahu se na dvě místa vejde až dvanáct aut nad sebou.

Během slavnostního vyhlášení se představily také další čtyři nejlepší projekty a za inovativní přístup byl oceněn i projekt Boofi, jehož autorem je Tomáš Hodboď.

Cílem soutěže Startup roku 2009 je vybrat nejlepší studentský podnikatelský nápad a podpořit výherce v jeho realizaci. Do soutěže se může přihlásit každý student vysoké nebo vyšší odborné školy v České republice do věku 27 let. Do soutěže se mohou přihlásit také libovolně velké týmy. Soutěž je koncipována jak pro studenty, kteří s podnikáním nemají žádné zkušenosti, tak i pro již podnikatelsky aktivní studenty.

„Obdobné soutěže se orientují většinou na internetové projekty, Startup roku je však otevřen různorodým oblastem a formám podnikání. Důkazem je toho letošní vítěz. Přihlášené projekty posuzujeme pouze podle jejich kvality, inovativnosti a šance na obchodní úspěch,“ uvedl k vyhlášení výsledků Kamil Vacek, ředitel společnosti Glocal Consulting, která je jedním z organizátorů soutěže a investorem vítězného projektu.

„O tom, že soutěž Startup roku spolupracuje s opravdu schopnými studenty a pomáhá na svět kvalitním projektům, svědčí i to, že vítěz prvního ročníku, projekt BezRealitky.cz je jedním z nejúspěšnějších startupů v ČR. Ze dvou studentů s nápadem na papíře se tak během dvou let stala dvojka českého realitního trhu,“ dodává Kamil Vacek

Letošního třetího ročníku se účastnilo přes 40 projektů, ze kterých vybrala odborná porota 10 finalistů. Ti se do soutěže přihlásili například s řešením parkovacího systému pro malé plochy, komplexním filmovým webem, cestovní kanceláří zaměřenou na oblast Balkánu, projektem bezlepkového stravování, se způsobem sociální komunikace přes mobilní technologie, se systémem pro poskytování financí či projektem z oblastí přírodního zemědělství. Všech deset finalistů navíc získalo cenu partnera soutěže, společnosti HTC, a to špičkový smartphone HTC Hero.

David Vandrovec, vandrovec@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688