JRD slaví další úspěch

úterý 10. listopadu 2009 proběhlo v pražské Betlémské kapli předávání cen celostátní soutěže Český energetický a ekologický projekt roku 2008. Projekt společnosti JRD Nízkoenergetický bytový dům Rezidence Měcholupy získal z rukou pořadatelů ocenění TITUL 2008 v kategorii Nízkoenergetické a pasivní stavby investorů na území ČR.

 

Projekt společnosti JRD získal ocenění v konkurenci 41 přihlášených projektů, z nichž vybrala porota složená z 19 odborníků 17 finalistů. Osobní záštitu nad soutěží Český energetický a ekologický projekt roku 2008 převzal předseda vlády Jan Fischer a ministr životního prostředí Ladislav Miko.

 

Jak vlastně vítězný projekt vypadá a v čem je jiný než konkurenční? Nízkoenergetický bytový areál Rezidence Měcholupy je dosud největším nízkoenergetickým bytovým areálem v České republice, obsahuje 43 bytových jednotek v energetické třídě A o velikosti 1+kk – 4+kk. Mimořádně nízké energetické náročnosti domu je dosaženo kombinací velmi kvalitního zateplení obvodových konstrukcí, kvalitních dřevěných oken s trojskly a komfortního energeticky úsporného větrání a vytápění teplovzdušnými rekuperačními jednotkami. Při návrhu domu byl kladen důraz na výběr nadstandardně kvalitních materiálů, jako jsou dřevěná EURO okna s trojskly, teplovzdušný vytápěcí systém bez běžných radiátorů a možnost rozšíření nízkoenergetických systémů o solární panely na ohřev teplé vody a fotovoltaických panelů na výrobu elektřiny.

 

Společnost JRD se od svého založení v roce 2003 zaměřuje pouze na výstavbu komfortních a zároveň energeticky úsporných staveb a stala se lídrem v tomto oboru. Mezi jejími projekty naleznete pouze ty s označením energetické třídy A. Bytové domy s osobitou architekturou, zasazené v příjemných pražských lokalitách a za konkurenceschopné ceny mají úspěch nejen u klientů – každý dosavadní projekt byl vyprodán do fáze hrubé stavby, ale také u odborné veřejnosti. 

 

Více informací na www.jrd.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy