TNBiz (TN.cz)
Cestování  |  01.11.2009 16:51:00

Student Agency pošle žluté autobusy na linku Praha Hradec Králové

Mediafax

BRNO (MEDIAFAX) - Od 2. listopadu zahájí společnost Student Agency provoz nové autobusové linky na trase Praha (Černý Most) Hradec Králové. Informovala o tom firma.

„Žluté autobusy budou na nové lince jezdit každou hodinu v obou směrech. Jízdenku bude možné zakoupit už od 70 i s možností rezervace on-line,“ sdělila obchodní ředitelka pro autobusovou dopravu společnosti Ivana Kašická. Podle ní se cestující dočkají stejného komfortu jako na ostatních „žlutých“ linkách včetně teplých nápojů a deníků v ceně jízdenky, promítání filmu či poslechu hudby. „Plánujeme i bezplatné WI-FI připojení na internet do všech autobusů“ dodává Kašická.

"Autobusy na novou linku můžeme poslat díky tomu, že je máme volné po českém předsednictví Evropské unii," komentoval už dříve šéf Student Agency Radim Jančura. Jeho společnost totiž loni vyhrála tendr na dopravu hostů při evropských konferencích a summitech po Česku.

Na trase mezi oběma městy jezdí přes 20 autobusových spojů sedmi dopravců. Nejvíce spojů vypravuje CDS Náchod, ČSAD Ústí nad Orlicí a Orlobus. Mezi oběma městy funguje relativně často i vlakové spojení.

Linka z Prahy do Hradce Králové bude z pohledu Student Agency na českém území osmá. Jako první spustil Radim Jančura linku Praha Brno, a to v lednu 2004. Pak následovala Plzeň, Liberec, Ostrava, Karlovy Vary, Zlín a na loni jaře České Budějovice.

Student Agency je českou firmou, která na trhu působí od roku 1993. Skupina kolem Student Agency je největším prodejcem letenek v České republice a také největším zprostředkovatelem jazykových kurzů do zahraničí. Loni utržila zhruba čtyři miliardy korun, letos v pololetí 2,2 miliardy korun. Do skupiny Student Agency patří stejnojmenná dopravní společnost, dále firmy Orbix a DPL real. Student Agency chce proniknout i na české koleje, a to prostřednictví dceřiné společnosti RegioJet.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688