Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  30.10.2009 12:41:53

Zájemci o dostavbu Temelína v pátek předložili své žádosti o účast

Dnes ve 12:00 uplynula lhůta, ve které mohli potencionální zájemci předložit své žádosti o účast ve veřejné zakázce na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín, tedy na výstavbu dvou jaderných bloků, včetně dodání paliva a opce na dodávku dalších tři jaderných bloků v oblasti Evropy.

Oznámení o této zakázce bylo zveřejněno na www.isvzus.cz dne 3. 8. 2009 a  ve zkrácené verzi i v ostatních jednacích jazycích EU ve věstníku EU (ted.europa.eu).

Žádost o účast je jediné a právně platné „přihlášení“ se zájemců do veřejné zakázky a musí obsahovat dokumentaci prokazující splnění kvalifikačních předpokladů, které ČEZ stanovil. Tyto předpoklady byly popsané v kvalifikační dokumentaci. Kvalifikační dokumentaci si vyzvedlo 31 subjektů.

ČEZ nyní během několika měsíců posoudí, zda doručené žádosti prokazují splnění veškerých kvalifikačních předpokladů. ČEZ následně požádá všechny zájemce, kteří prokáží splnění všech kvalifikačních předpokladů, o svolení se zveřejněním jejich jména. V případě jejich kladné odpovědi,  ČEZ poté zveřejní počet i jména těch, kteří se kvalifikují a budou se moci veřejné zakázky dále účastnit.

ČEZ jako sektorový zadavatel vybírá dodavatele na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín ve veřejné zakázce, tj. postupuje dle zákona č. 137/2006, o veřejných zakázkách, v platném znění.

ČEZ je povinen dodržovat ve všech zadávacích řízeních prováděných dle zákona o veřejných zakázkách přísnou ochranu informací získaných od dodavatelů a současně dodržovat zásady transparentnosti, rovného zacházení a zákazu diskriminace v průběhu zadávacích řízení, tzn. že ČEZ  je dle zákona o veřejných zakázkách povinen přistupovat ke všem dodavatelům stejně a objektivně. 

Zákon o veřejných zakázkách, kromě jiného, předepisuje, co a v jakém rozsahu musí zadavatel uveřejňovat. Zveřejnění jakýchkoliv informací kromě těch, které zákon vysloveně vyžaduje, by mohlo nepříznivě ovlivnit celkový průběh zadávacího řízení.

Ladislav Kříž, mluvčí ČEZ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688