Společnost REC Solar vstupuje na český trh

Na český trh v oblasti solární technologie vstupuje další renomovaná značka. Skandinávská společnost REC Solar patří k vedoucím značkám světového trhu s fotovoltaickými články moduly. REC Silicon a REC Wafer patří k největším výrobcům polykrystalického křemíku a solárních modulů na světě. V roce 2008 vykázala skupina REC obrat 8 191 milionů NOK (více než 24 miliard ) a hospodářský výsledek podniku dosáhl výše 2 529 milionů NOK (necelých 7 a půl miliardy ). V současné době zaměstnává REC na celém světě asi 2500 spolupracovníků.

Původně norská společnost REC Solar nastartovala svou rychlou a úspěšnou cestu za novými trhy, když v letech 20032005 vybudovala supermoderní plně automatizovanou továrnu na fotovoltaické moduly ve švédské Glavě. Tato továrna nyní zásobuje nejen evropské trhy, ale 15% její produkce míří také do USA. V současné době zřizuje REC i prvotřídní výzkumnou a vývojovou laboratoř v Kalifornském Silicon Valley, která se bude zabývat zejména výzkumem a vývojem v oblasti tenkovrstvých solárních modulů.
Do ČR dodá společnost REC ještě tento rok solární moduly pro 3 fotovoltaické elektrárny o celkovém výkonu 3,6 MW.

Do ČR dodává fotovoltaické moduly REC  společnost SOLEG, která se na našem trhu zabývá dovozem značkových produktů z oblasti fotovoltaiky. „S fotovoltaickými moduly značky REC Solar k nám přichází vysoká kvalita a obrovské zkušenosti v oblasti solární energie,“ říká Filip Malán ze společnosti Soleg. „Náš trh je stále ještě zaplaven levnými solárními technologiemi převážně asijské produkce, které nemohou dosahovat odpovídajících výnosů. REC nabídne alternativu, tedy kvalitu a vysoké výnosy,“ dodává Malán.

 

O společnosti SOLEG:
Společnost Soleg s.r.o. byla založena v roce 2008.
Je dceřinou společností německé firmy Soleg, která v Evropě úspěšně působí již 15 let.
Společně se svým zahraničním partnerem dodává na český trh technologie pro fotovoltaické systémy. Soleg je velkoobchodní společností zastupující na území ČR významné evropské výrobce, u kterých se kvalita stala synonymem značky.
Soleg nabízí tyto služby:
- Svým zákazníkům, montážním firmám, dodává produkty špičkové kvality.
- Spolupracuje při projektování fotovoltaických systémů.
- Realizuje fotovoltaické elektrárny na klíč.
- Provádí analýzy zastínění pomocí exaktních metod.
E-mail:
info@soleg.cz
www.soleg.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy