Tiskové zprávy  |  06.10.2009 10:09:54

DLA Piper pomáhá chránit lidská práva

Pražská pobočka DLA Piper, jedné z největších mezinárodních advokátních kanceláří s desítkami poboček po celém světě, navázala v rámci České republiky spolupráci s mezinárodní organizací, která usiluje o dodržování lidských práv – Amnesty International (AI). DLA Piper se rozhodla snahu AI podporovat a své služby poskytuje AI zcela bezplatně.

V červenci letošního roku uzavřela pražská pobočka DLA Piper s Amnesty International Česká republika rámcovou smlouvu na poskytování právních služeb. Realizované služby by měly spočívat především v přípravě právních analýz, rešerší a stanovisek k novým zákonům, a to zejména z hlediska ochrany lidských práv. DLA Piper se pro tuto spolupráci rozhodla, neboť věří, že důležitou součástí práce moderní advokátní kanceláře je také bezplatné právní poradenství a snaha pomoci lidem, kteří podporu potřebují, ale nemohou si ji dovolit.

Advokátní kancelář DLA Piper se podílí i na dalších neziskových, veřejně prospěšných projektech. Již téměř rok spolupracuje s PRO BONO centrem, pro které mj. zpracovávala analýzy porušování lidských práv zejména ve vztahu k romské menšině, či poskytuje v rámci sjednané spolupráce právní poradenství sociálně slabším jedincům. Dosavadní činnost DLA Piper v oblasti pro bono aktivit byla oceněna certifikátem za partnerskou spolupráci s Pro bono centrem za jeho první rok existence. Certifikát byl DLA Piper udělen v červnu tohoto roku při příležitosti vystoupení Lorda Phillipse ze Sudbury ve Vzdělávacím a školicím středisku České advokátní komory v Praze.

DLA Piper je globálním poskytovatelem právních služeb s více jak 3 500 právníky operujícími ve 29 zemích světa. Česká pobočka, zapsaná jako DLA Piper Prague LLP, působí na trhu od 1. února 2009. Pražská kancelář však figurovala na trhu již od roku 1992, a to jako organizační složka rakouské právní firmy Weiss-Tessbach. V roce 2003 následně došlo ke spojení s britskou DLA a o tři roky později k fúzi s její americkou částí a vzniku globální skupiny DLA Piper.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688