Tiskové zprávy  |  18.09.2009 11:46:53

Výnosy mezinárodní advokátní kanceláře DLA Piper dosáhly za loňský „krizový“ rok úctyhodných 2,3 mld. amerických dolarů

Praha 18. září 2009 – Mezinárodní advokátní kancelář DLA Piper dosáhla za rok 2008, i přes finanční krizi, vůbec nejvyšších výnosů mezi všemi poskytovateli právních služeb na globální úrovni. Celkový objem výnosů této společnosti, která má svou pobočku i v České republice, dosáhl rekordních 2,26 mld. amerických dolarů (v přepočtu téměř 40 mld. ). Výraznou zásluhu na tomto úspěchu má mj. i Sir Nigel Knowles - jedno z právnických es společnosti.

Pozitivní hospodářský výsledek je významný i tím, že uplynulý rok byl celosvětově poznamenán rozsáhlou finanční krizí, která se dotkla všech oblastí podnikání, včetně právních služeb. Společnost DLA Piper však zareagovala včas a úspěšně v tomto období obstála.
Významní klienti se v krizovém období začali poohlížet po kvalitních a přitom finančně výhodnějších alternativách v oblasti právních služeb,“ vysvětluje sir Knowles důvod úspěchu DLA Piper.

DLA Piper se na rozdíl od svých konkurentů, kteří se soustředili pouze na velmi výnosné transakce a nebo ukončili méně rentabilní činnosti, věnovala obchodní strategii založené na velkém objemu, ale nižších maržích. Loňská výše marže (24 %) byla ve srovnání s konkurenty až poloviční. Sir Nigel Knowles k tomu poznamenává, že hlavní výhoda DLA Piper je v její rozmanitosti. „Uděláme vše, na co si vzpomenete, a tím pádem nezůstáváme schováni někde v koutku. Jsme záměrně organizováni tak, abychom reagovali i na takové prostředí, ve kterém jsme se vloni nacházeli. Naším cílem není vydělat tolik, kolik vydělají naší konkurenti. Spousta klientů také nechce platit sazby, které si účtují některé firmy v City. A to je naše výhoda,“ řekl Knowles.

Rychlý růst DLA Piper byl kontroverzní a podle některých názorů až příliš spěšný. Zisky DLA klesly za čtvrtletí na 944 000 dolarů na partnera, přičemž toto číslo zohledňuje náklady na pokračující mezinárodní expanzi a nadbytky v Londýně. Z padesáti společností umístěných v žebříčku Legal Business bylo tento rok devět z Británie, včetně pěti, které se umístily v první desítce, mezi nimi DLA Piper jako první.

DLA Piper je globálním poskytovatelem právních služeb s přibližně 3 500 právníky operujícími ve 29 zemích světa. Česká pobočka, zapsaná jako DLA Piper Prague LLP, působí pod tímto jménem na trhu od 1. února 2009. Pražská kancelář však figurovala na trhu již od roku 1992, a to jako organizační složka rakouské právní firmy Weiss-Tessbach. V roce 2003 následně došlo ke spojení s britskou DLA a o tři roky později k fúzi s její americkou částí a vzniku globální skupiny DLA Piper.


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688