Dagmar Vránová (ČEKIA, a.s.)
Investice  |  17.04.2000 00:00:00

INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI 2000 (14.4.2000)

Investiční příležitosti 2000

18. května 2000 se zájemci o moderní formy investování mohou seznámit s aktuální nabídkou produktů na našem trhu. V pásmu moderovaných prezentací s názvem INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI 2000 se představí společnosti ABN AMRO Portfolio Management, BAADER Securities, Czech Rating Agency, Newton Investment, Patria Asset Management, Penzijní fond Komerční banky, Spořitelní investiční společnost a další poskytovatelé finančních služeb, jejichž nabídka je určena individuálním i institucionálním investorům. Akce INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI 2000 se koná v Kongresovém centru IKEM v Praze 4 – Krči v době od 9:00 do 17:00.

V současné době, kdy se na našem trhu stále rozšiřuje paleta různých finančních produktů, přichází Česká kapitálová informační agentura, a.s. s iniciativou zprostředkovat poskytovatelům těchto služeb efektivní komunikaci s investorskou veřejností. Proto zorganizovala celodenní akci, na které bude aktuální nabídka jednotlivých společností představena návštěvníkům – současným nebo potenciálním investorům. Všichni, které zajímá problematika zhodnocování úspor a efektivního investování volných finančních prostředků, se budou moci detailně seznámit s konkrétními investičními instrumenty a porovnat je navzájem. Nepůjde však jen o pouhý sled jednotlivých vystoupení. Prezentace budou doprovázeny panelovými diskuzemi, vstupy a komentáři pozvaných odborníků i dotazy z publika. Prezentační pásmo INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI 2000 tak naváže na osvědčenou formu živé komunikace poskytovatelů služeb s investorskou veřejností, která se již dříve používala při Investorských pódiích v rámci veletrhů FIBEX.

Pásmo bude rozděleno do dvou tématických bloků: dopoledne bude představena nabídka produktů určených institucionálním investorům, jako jsou podniky, družstva, města, fondy, pojišťovny, sdružení a nadace. V odpoledním bloku vystoupí společnosti nabízející produkty individuálním investorům – fyzickým osobám. Zde se představí takové produkty, jako jsou zahraniční cenné papíry, otevřené podílové fondy včetně SICAV fondů, penzijní pojištění, apod. Každý blok bude zahájen a ukončen panelovou diskuzí, v níž se pozvaní odborníci vyjádří k dané problematice z různých hledisek. Diskutována bude např. regulační funkce státu, role organizátorů trhu, asociací a samomoregulačních institucí, míra rizika ve vztahu k výnosům a podobné otázky. Mezi pozvanými odborníky budou zástupci ministerstva financí, Komise pro cenné papíry, Burzy cenných papírů Praha, RM-Systému, Unie investičních společností, Asociace penzijních fondů, analytici a investiční poradci.

Cíl akce okomentovala Dagmar Vránová, ředitelka agentury ČEKIA:

“Je nám jasné, že veřejnost má v současné době k novým formám investování značnou nedůvěru, vždyť už byla tolikrát zklamána. Převládá však přesvědčení, že tyto služby se u nás budou zcela přirozeně dále rozvíjet a konvergovat ke standardům obvyklým v Evropské unii. Chceme dát investorům příležitost s poskytovateli těchto služeb komunikovat – vyslechnout si nabídky několika společností, porovnat je mezi sebou, vzít do úvahy argumentaci jiného odborníka, zeptat se přímo i na to, co se obvykle v propagačních letáčcích neuvádí. Mnoho lidí například láká investování do zahraničních cenných papírů, neznají však dobře problematiku, neuvědomují si všechna rizika a většinou vůbec nevědí, jak na to v praxi jít. Cílem akce INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI 2000 je vzbudit ve veřejnosti zájem o nové a dosud ne zcela rozšířené formy investování a poskytnout jim maximum objektivních informací nejen od těch, kteří tyto služby nabízejí, ale i od odborníků, kteří tento sektor znají z jiných úhlů.”

A s čím se investorská veřejnost konkrétně seznámí?

V dopoledním bloku (od 9:00) představí své produkty určené institucionální sféře společnosti ABN AMRO Portfolio Management, Newton Investment, Spořitelní investiční společnost a Patria Asset Management. Všechny společnosti poskytují služby investičního poradenství při zhodnocování finančních prostředků různých typů klientů a přizpůsobují portfolio individuálním potřebám investorů. V nabídce uvedených společností hrají významnou roli zejména otevřené podílové fondy. Problematiku ratingu a její význam pro rozhodování investorů přiblíží Czech Rating Agency. Dopolední blok uzavře Penzijní fond Komerční banky, který se zaměří na objasnění výhod penzijního pojištění pro zaměstnavatele.

Odpolední blok (od 13:00) zahájí společnost BAADER Securities, která seznámí veřejnost s možnostmi investování do zahraničních cenných papírů. Následovat budou ABN AMRO Portfolio Management, Newton Investment a Spořitelní investiční společnost, které budou prezentovat svou nabídku zahraničních i domácích otevřených podílových fondů určenou fyzickým osobám. V závěru odpoledního bloku budou představeny produkty penzijního pojištění a životního pojištění jakožto další možnosti zhodnocování volných finančních aktiv rodinných rozpočtů.

Prezentační pásmo INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI 2000 se koná dne 18. května 2000 v Kongresovém centru IKEM, Vídeňská 1958/9 od 9:00 do 17:00. Účast v obou blocích je možná po předchozí registraci u pořádající agentury:

Česká kapitálová informační agentura, a.s.

Opletalova 5, 111 44 Praha 1

tel. 02 / 2209 8181, 02 / 2209 8365

fax: 02 / 2423 8185

elektronická registrace: www.cekia.cz

 

Bližší informace podá:

Ing. Dagmar Vránová,
ředitelka České kapitálové informační agentury, a.s.   

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

04.04.2012Yahoo propustí 2000 zaměstnanců = 14% Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
21.12.2000U.S. Market December 14, 2000, (21.12.2000) Petr Kantor (Neuron Investment Corp.)
15.12.2000U.S. Market December 14, 2000, (15.12.2000) Petr Kantor (Neuron Investment Corp.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688