V Indonésii by mohlo být více cukru
Colosewoko, konzultant Indonesian Sugar Association, se domnívá, že by cukrovary v Indonésii mohly v příštím roce díky vyšším cenám vyprodukovat až o 7 procent více cukru. V zemi by v roce 2010 mělo být vyprodukováno 2,9-3,0 miliony tun cukru. V tomto roce se očekává 2,8 milionu tun. Cena cukru se od počátku roku vyšplhala v New Yorku přibližně o 88% výše a pohybuje se na nejvyšších úrovních za 28 let. Příčinou jsou především obavy ohledně produkce ve světě. Indonésie by v příštím roce mohla sklidit 36 milionů tun cukrové třtiny. V tomto roce se očekává 34,8 milionu tun. Plocha osetá zmíněnou plodinou by mohla vzrůst ze 444 500 hektarů na 450 000 hektarů. |
Poslední zprávy z rubriky Komodity:
Přečtěte si také:
Prezentace
24.04.2024 Výsledková sezóna: Jak se daří výrobcům čipů a...
23.04.2024 Podle čeho vybírat plechový zahradní domek?
Okénko investora
Petr Lajsek, Purple Trading
Ali Daylami, BITmarkets
Michal Brothánek, AVANT IS
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA
Mgr. Timur Barotov, BHS
Trhy střízliví a vedou ruku amerického Fedu ke zpřísnění politiky
Miroslav Novák, AKCENTA
Spotřebitelská inflace v eurozóně odeznívá, pro služby to však úplně neplatí
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz