TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  12.08.2009 12:11:12

Finanční skupina J&T dosáhla vloni zisk ve výši 106,3 milionu eur

Mediafax

BRATISLAVA (MEDIAFAX) - Zisk finanční skupiny J&T dosáhl za loňský rok výše 106,3 milionu eur, což je meziroční růst o 90 procent. Uvedla to J&T ve středu na svých internetových stránkách.

Loňský výsledek hospodaření J&T je zároveň nejlepším výsledkem od roku 2005.

"Uplynulý rok rozhodně nebyl lehký. Celosvětová krize naplno dolehla na trhy, na kterých působíme. Schopnost skupiny růst i v době, kdy padli globální hráči, považujeme za důkaz její vnitřní síly a potvrzení pevnosti pilířů, na kterých ji posledních 15 let budujeme," prohlásil prezident skupiny J&T Jozef Tkáč.

Za růstem zisku skupiny stoji hlavně rozvoj bankovních a průmyslových aktivit. Nárůst konsolidovaného zisku energetických společnosti dosáhl113,89 milionu eur. J&T banka vykázala za loňský rok rekordní zisk před zdaněním 11,31 milionu eur při objemu likvidních zdrojů převyšujících 302,07 milionu eur.

K zisku podle zprávy J&T přispělo také vyčlenění nefinančních společností do samostatných holdingů, jejichž vznik skupina iniciovala v posledním čtvrtletí minulého roku. "Vyčlenění nefinančních aktiv byl dlouhodobý záměr a jednotlivé společnosti byly i v době krize připravené a dostatečně silné na tento krok. Cílem bylo transparentně ukázat čísla skupiny J&T tak, aby měli reálnou vypovídací hodnotu a byly porovnatelné s jinými bankovními institucemi. Zároveň jsme tím dosáhli zpřehlednění majetkových vztahů," uvedl jeden ze zakladatelů skupiny Patrik Tkáč. "Skupina zrušila pozice partnerů a bývalí partneři se na místo toho stali vlastníky, resp. spolumajiteli vzniklých společností. Ty mezi sebou i nadále úzce spolupracují a J&T se jako regulovaná bankovní a finanční instituce bude podílet na jejich financování. Nadále tak bude těžit ze spolupráce s nejlepšími ve své oblasti a využívat jejich znalost trhu a podílet se na jejich výsledcích," dodal Tkáč.

J&T patří v současnosti mezi nejvýznamnější skupiny na území bývalého Československa. Hlavními oblastmi podnikání skupiny jsou privátní a investiční bankovnictví. V současnosti podniká hlavně na trzích Slovenska, České republiky, Švýcarska a Ruska. Vlastní kapitál skupiny dosahuje 537,7 milionu eur.


David Vandrovec, vandrovec@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688