TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  01.08.2009 16:42:01

Další česká cestovní kancelář má problémy (1.8.2009)

Mediafax

Česká cestovní kancelář Cool Travel je po Tomi tour druhá v řadě, která má finanční problémy. Agentuře Medifax v sobotu sdělil jeden z klientů, že si musel znovu zaplatit pobyt v dubajském hotelu Jumeirah Beach, protože kreditní karta cestovní kanceláře nebyla krytá.

"Musel jsem si ze svého doplatit pobyt v hotelu," sdělil agentuře Mediafax klient hotelu Jumeirah Beach, který do Spojených arabských emirátů vycestoval s cestovní kanceláří Cool Travel.

Hotely pro Cool Travel v Dubaji zajišťují tři incomingové agentury. Jednou z nich je i agentura Desert Adventures Tourism, která pobyt klienta vyřizovala. "O problému víme, cestovní kancelář nám bohužel nezaplatila a dluží nám přes 16 tisíc dolarů," řekl agentuře Mediafax Radek Strejček, ředitel prodeje Desert Adventures Tourism. Potvrdil, že s cestovní kanceláří Cool Travel mají problémy delší dobu.

"Posílají nám falešné a nekryté kreditní karty a zfalšovaná potvrzení o bankovních převodech," řekl Strejček s tím, že kancelář nedluží jen jim, ale dalším dvěma agenturám. "Dohromady tu dluží něco mezi 60 až 70 tisíci dolary," dodal.

Problém s cestovní kanceláří mělo zatím asi jen pět klientů, incomingové agentury cestovní kanceláři již ale odmítají potvrzovat nové klienty.

"O žádném problému nevím, kolegyně posílala včera do Dubaje kreditní kartu," řekl agentuře Mediafaxu Vlastimil Homola, jednatel cestovní kanceláře Cool Travel. "Žádný klient nám kvůli nezaplaceným hotelům nevolal. Pokud je to opravdu pravda, tak peníze za hotel dostane po příletu zpátky," uzavřel Homola s tím, že jeho cestovní kancelář finanční problémy nemá. Dodal ovšem, že v současné době do Dubaje už žádné klienty neposílá.

Jednatel Homola v sobotu po 12. hodině tvrdil, že peníze za hotel do Dubaje již přišly, a klient tedy nakonec nic platit nemusel. "Peníze do Dubaje již dorazily, mluvil jsem s panem Strejčkem a ten vám to potvrdí," dodal Homola.

Radek Strejček slova Homoly sice potvrdil, ale: "Peníze sice už došly, ale ne celá částka. My jsme se rozhodli, že zbylou částku, která do uhrazení hotelu chybí, uhradíme my, aby klient neměl zkaženou dovolenou, a potom to dořešíme s panem Homolou," ukončil Strejček.

Podle Homoly celá záležitost vznikla kvůli velmi rychlému vybavení klienta do Dubaje a kvůli platbě provizního partnera, který hradil finance ihned, co je obdržel od klienta. Po té teprve mohly být peníze za hotel uhrazeny. „Kvůli opožděné platbě nemohla být v Dubaji uskutečněna platba ihned. Platba byla uskutečněna a stržena z firemní kreditní karty až v sobotu ráno. Díky vstřícnosti našeho partnera v Dubaji nebyla již platba po klientovi požadována, sdělil agentuře Mediafax Homola. Celá záležitost by tak již podle dostupných informací měla být uzavřena. Homola také tvrdí, že informace od klienta se nezakládá na pravdě a klient žádné poplatky za hotel platit nemusel.

Pokud cestovní kancelář peníze za hotel vrátí, tak má klient stejně právo na odškodnění. "Klient by měl mít po koupi zájezdu všechny služby zaplaceny tak, aby bylo možno realizovat zájezd podle cestovní smlouvy," sdělil agentuře Mediafax Tomio Okamura, mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (ACČKA), které je Cool Travel členem. "Pokud se tak nestane, tak má klient nárok na kompenzaci," prohlásil Okamura.

Cool Travel je mladá cestovní kancelář, která na poli outgoingu (výjezdové turistiky) působí teprve od loňského roku. Specializuje se právě na Spojené arabské emiráty, Srí Lanku a Maledivy. Pořádá ale také mnoho eurovíkendů. Cool Travel je také velmi malá kancelář, podle Okamury mohla letos prodat necelou stovku zájezdů.

Tereza Peprníková, peprnikova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688