Tiskové zprávy  |  28.07.2009 14:27:27

Češi pojišťují svůj život maximálně na 100 000 korun

Ze statistik Pojišťovny České spořitelny vyplývá, že pojistná částka pro případ smrti z jakýchkoliv příčin tvoří u 90 % pojištěných maximálně 100 000 korun. To je v porovnání s průměrnou mzdou v ČR přes 22 000 korun nedostatečné krytí. Obecně se totiž doporučuje, aby bylo životní pojištění schopno suplovat výpadek příjmu pojištěného na dobu až několika let. Aktuálně má pojištění pro případ smrti z jakýchkoliv příčin u Pojišťovny České spořitelny sjednáno v rámci pojištění typu FLEXI více než 420 000 klientů.

„Nejčastěji pojištění sjednávají muži ve věku 25 až 35 let, tedy v době, kdy zakládají rodinu. U těchto klientů v poslední době zaznamenáváme zájem o pojištění na vyšší pojistné částky. V případě odchodu partnerky na mateřskou dovolenou totiž bývají jediným živitelem rodiny a svůj příjem neváhají dostatečně zajistit,“ říká Mikuláš Duda, tiskový mluvčí Pojišťovny České spořitelny.

Na jakou částku se pojistit?
Stanovení pojistné částky je potřeba věnovat velkou pozornost tak, aby skutečně odpovídala aktuálním potřebám rodinných financí. Zájemce o pojištění by si měl nejprve vyčíslit celkové roční výdaje a příjmy domácnosti pro případ, že by došlo k výpadku jeho příjmů. Pokusit se kvantifikovat výdaje na bydlení, související služby, splátky úvěrů, dopravu, péči o děti, jídlo nebo oblečení. Oproti tomu postavit vedlejší příjmy domácnosti, mezi které může patřit plat partnera, různé sociální příspěvky či pozůstalostní důchod, který bude vyplácen v případě smrti pojištěného. Jinak řečeno, jak velkou část výdajů je domácnost schopna pokrýt bez jeho příjmu.

Aby byl odhad co nejpřesnější, je potřeba zohlednit také dodatečné jednorázové výdaje, které lze očekávat v případě úmrtí pojištěného (např. zajištění pohřbu) nebo v následujících letech. V případě dospívajících dětí je možné například počítat s rezervou potřebnou pro náklady spojené s jejich studiem, koníčky či cestováním. Při svých výpočtech nezapomínejte ani na vaše úspory v podobě investic, penzijního připojištění apod.

Pojištění pro případ smrti z jakýchkoliv příčin lze u Pojišťovny České spořitelny sjednat ve věku 18 až 70 let. Minimální pojistná částka je stanovena na 10 000 a maximální není omezena. Minimální doba pojištění jsou tři roky. Pojistné lze platit měsíčně, čtvrtletně, pololetně, ročně nebo jednorázově na celou dobu trvání pojistné smlouvy. Více informací na www.pojistovnacs.cz.


Pojišťovna České spořitelny, a.s., Vienna Insurance Group byla založena v roce 1992 a dnes patří mezi největší pojišťovny na českém trhu. Základní kapitál společnosti činí 1,12 miliardy korun. Klientům nabízí kvalitní produkty životního pojištění v široké síti poboček České spořitelny a u renomovaných externích partnerů. V roce 2008 dosáhlo předepsané pojistné hodnoty 6,7 miliardy korun. Pojišťovna České spořitelny má 170 zaměstnanců a od roku 2008 patří do silné pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group.

Vienna Insurance Group (VIG) se během své více než stoosmdesátileté existence stala největší rakouskou pojišťovací skupinou. Zároveň patří mezi vedoucí pojišťovací skupiny v zemích střední a východní Evropy a její akcie jsou obchodovány na burzách ve Vídni a v Praze. Prostřednictvím svých dceřiných společností je Vienna Insurance Group aktivní v Albánii, Bělorusku, Bulharsku, České republice, Estonsku, Gruzii, Chorvatsku, Lichtenštejnsku, Litvě, Lotyšsku, Maďarsku, Makedonii, Německu, Polsku, Rumunsku, Rusku, na Slovensku, v Srbsku, Turecku a na Ukrajině. Své pobočky má také v Itálii a ve Slovinsku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688