Tiskové zprávy  |  21.07.2009 14:02:07

Ze Země až k Neptunu: 50 000 aut a 4 miliardy kilometrů automobilů LeasePlanu

SPOLEČNOST LEASEPLAN PŘEDALA KLIENTŮM JIŽ 50 000 AUTOMOBILŮ. VYSOKÉ ČÍSLO POTVRZUJE OBLIBU OPERATIVNÍHO LEASINGU U FIREMNÍ KLIENTELY V ČR. JUBILEJNÍ AUTOMOBIL ŠKODA FABIA NYNÍ SLAVNOSTNĚ PŘEVZALA FIRMA ELTODO.

(Praha, 20. července 2009) – Společnost LeasePlan, specialista na operativní leasing, předala v těchto dnech klientům k užívání jubilejní padesátitisící automobil. Převzala si jej firma ELTODO, která služeb LeasePlanu využívá již 5 let. Od roku 1996, kdy LeasePlan začal působit na českém trhu, ujela všechna jeho auta ve službách klientů hodně přes 4 miliardy kilometrů, tedy zhruba vzdálenost od Země k nejodlehlejší planetě Neptun.

„Prvním klientem českého LeasePlanu byla v roce 1996 společnost TelSource, předávali jsme jim tehdy VW Golf a VW Passat,“ vzpomíná bývalý ředitel společnosti LeasePlan Jaromír Hájek, který dnes řídí italský LeasePlan a slavnostního předávání jubilejního vozu se rovněž zúčastnil. „Tehdy v Česku operativní leasing nikdo neznal,“ pokračuje Hájek. „Dnes je naopak operativní leasing u firem v Česku oblíbeným nástrojem správy vozového parku a každý rok roste o dalších 15 až 20 procent,“ doplňuje jej současný generální ředitel Martin Mitterwald, při jehož nástupu do firmy v roce 1997 mimochodem LeasePlan spravoval pouhých 287 automobilů.

Padesátitisící automobil si slavnostně převzal člen managementu společnosti ELTODO Michal Prunar i přímo budoucí uživatel tohoto auta Josef Rychlý. „S operativním leasingem máme jednoznačně pozitivní zkušenosti. Mezi hlavní výhody, které nám svěření vozového parku do rukou profesionálů přineslo, patří řízené cash flow, perfektní přehled nákladů a také kvalitní servis vozidel,“ komentoval několikaletou spolupráci své firmy s LeasePlanem Michal Prunar z ELTODA.

50 000 automobilů, které LeasePlan během uplynulých 14 let vyslal na silnice, váží dohromady asi 82 tisíc tun, tedy zhruba jako 11 Eiffelových věží. Kdybychom všechna tato vozidla postavili za sebe do řady, pokryli bychom celou dálnici z Prahy do Brna.

 

Operativní leasing:

Operativní leasing je nástrojem pro pořízení a externí správu firemních vozidel. Jde o dlouhodobý pronájem vozidel firmám včetně zajištění veškerých služeb. Operativní leasing pomáhá firmám ušetřit, protože veškerou agendu i servis spojené s firemními vozidly za ně efektivněji vyřizuje LeasePlan. LeasePlan jako specialista na firemní vozidla dosahuje nejnižších cen u dodavatelů, a tuto výhodu přenáší na své zákazníky.
Operativní leasing je dnes standardně nabízen od 12 do 60 měsíců a do celkového nájezdu kolem 180 tisíc km.

Hlavní výhody operativního leasingu v podání LeasePlanu jsou:

• Všechny služby v jednom a bez starostí – firmy se mohou plně věnovat hlavnímu předmětu své činnosti, a ne se zabývat správou vozového parku. 
• Operativní leasing zahrnuje pořízení vozidel,  servis i  veškerou administrativu. Umožňuje také přesně spočítat měsíční náklady na vozidlo - vyjádřené v jediné měsíční položce, kterou klienti předem znají.
• Firmy s pomocí operativního leasingu ušetří - lepší ceny u dodavatelů přenášené na zakázníky.
• LeasePlan nakupuje 6 tisíc automobilů ročně a je významným zákazníkem servisů i dalších dodavatelů – díky tomu nižší ceny pro klienty.
• Žádná počáteční akontace – operativní leasing je výborný pro cash flow firmy.

O LeasePlan ČR, s.r.o.

LeasePlan je evropským lídrem operativního leasingu automobilů a celosvětově patří k největším firmám poskytujícím automobilové služby. Každou minutu nakoupí pro své klienty v průměru dvě vozidla. Je zastoupen ve 30 zemích. V 90. letech přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes zde spravuje vozový park téměř tisícovce klientů a v jeho flotile je přes 20 tisíc vozidel. Pro další informace navštivte www.leaseplan.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688