X-Trade Brokers  (X-Trade Brokers )
Akcie ve světě  |  20.07.2009 11:23:17

Akciové indexy: Wall Street za předchozí týden o více než 7% výše, tento týden opět ve znamení výsledkové sezóny

Ani v pátek neopustil Wall Street optimismus z předchozích dní a americké akciové indexy Dow Jones i Nasdaq indexy zakončily obchodování nakonec v zelených číslech (+0,37%, resp. 0,1%), celý týden pak o 7,3%, resp. 7,4% výše. Výjimkou byl v tomto směru index S&P 500, který sice lehce oslabil (-0,05%), nicméně za uplynulý týden také výrazně posílil o 7%.

Investoři v pátek s napětím očekávali zejména výsledky Bank of America a Citigroup. Oba bankovní domy překonaly očekávání, Citigroup však udržela ziskovost pouze díky jednorázovému prodeji své makléřské divize Smith Barney bance Morgan Stanley ve výši 6,7 mld.USD. Bez této sumy by čistá ztráta na jednu akcii dosáhla hodnoty 27 centů na akcii, což je však stale lepší výsledek než předpokládáná ztráta ve výši 33 centů. Výsledky v pátek zveřejnila také společnost General Electic, která naopak obchodníky příliš nepotěšila zejména díky výraznému propadu tržeb za předchozí kvartál. Naopak akcie společnosti CIT group zaznamenaly výrazný nárůst po zprávě, že by se tato problémy zmítaná banka mohla vyhnout bankrotu.

Co se týká makrodat, v pátek byla zveřejněna data z realitního trhu. Výstavba nových domu se zvýšila za červen o 3,6% na 582 tis., počet stavebních povolení také překonal odhady analytiků a posílil dokonce o 8,7% na 563 tis.

Americké akciové trhy si v uplynulém týdnu připsaly velmi výrazný nárůst. Například širší index S&P 500 posílil o solidních 7% a zatímco ještě počátkem minulého týdne se spekulovalo spíše o možném proražení důležitého supportu na hladině 880 bodů, nyní se hodnota indexu pohybuje naopak poblíž důležité rezistence na hladině 940 bodů.

Pro její výraznější proražení však bude velmi důležité, jaké výsledky zveřejní v tomto týdnu celá řada dalších klíčových amerických firem jako např. Coca Cola, Mc Donalds, Starbucks, Apple, Pepsi, Boeing  či Microsoft. Nesmíme zapomenout ani na tituly z bankovního sektoru, zejména pak Wells Fargo, Morgan Stanley, US Bancorp a další.  S ohledem na množství stěžejních firem, které zveřejní své výsledky, lze tento týden lze tedy označit za klíčový. Přehled společností, které v následujících dnech budou zveřejňovat své HV, lze nalézt zde: http://www.xtb.cz/strona.php?analyza=34887.

Dnešní makrodata obsahují pouze jednu významnější položku, v 16:00 SEČ bude zveřejněn index předstihových ukazatelů, který by měl podle konsensu růst o 0,5%.

Futures na hlavní akciové indexy se zatím pohybují v zelených číslech (Dow Jones +0,31%, S&P 500 +0,24%, Nasdaq +0,33%).

Autor: Jan Rohrbacher (jan.rohrbacher@xtb.cz)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688