Tiskové zprávy  |  02.07.2009 12:56:42

Adidas si pořídí vozový park na operativní leasing od společnosti Leaseplan

...potvrzuje se tak trend přechodu firem k operativnímu leasingu hlavně kvůli změnám daňových zákonů

(Praha, 2. července 2009) – Během července vyjedou na silnice nové automobily adidasu pořízené od společnosti LeasePlan na operativní leasing. Firma adidas ČR s.r.o. se tímto pronájmem vozidel spojeným s veškerými službami rozhodla nahradit svůj dosavadní systém správy vozového parku, kdy bylo všech 28 vozidel v majetku společnosti a firma sama si zajišťovala veškeré služby a servis. Nové automobily ponesou značku Škoda a Volkswagen.  

„Náš nový klient společnost adidas jen potvrzuje trend, který můžeme v posledních měsících pozorovat,“ řekl k tomu generální ředitel společnosti LeasePlan Martin Mitterwald. „Kvůli změnám zákona o DPH a zákona o dani z příjmu je pro firmy operativní leasing výrazně výhodnější, a proto k němu hromadně přecházejí. Jen za první čtvrtletí roku 2009 vzrostl podle statistik ČLFA podíl operativního leasingu na celkovém financování movitých věcí již na  28 procent,“ pokračoval Mitterwald.

Výběrové řízení na poskytovatele operativního leasingu vyhlásila společnost adidas koncem března 2009. Tendru se zúčastnily nejvýznamnější firmy z oboru. Většina nabídek byla postavena na bázi tzv. uzavřené kalkulace. LeasePlan však nabídl vzhledem k velikosti vozového parku tzv. otevřenou kalkulaci, která zachovává veškeré výhody uzavřené kalkulace, ale navíc dává klientovi možnost vrácení přeplatků, což u uzavřené kalkulace není možné. Nabídka otevřené kalkulace se nakonec ukázala jako hlavní důvod, proč ve výběrovém řízení LeasePlan uspěl.

 

Změny daňových zákonů zvýhodňující operativní leasing
Zákon o dani z příjmu stanovuje jako minimální délku finančního leasingu v současné době 54 měsíců, což je pro mnoho společností nepřiměřeně dlouho - vozidlo opotřebují dříve. U operativního leasingu toto omezení neplatí. Smlouva může být uzavřena v podstatě na libovolně dlouhou dobu.

U zákona o DPH je možno od 1. 4. 09 uplatnit odpočet i u osobních vozidel, což  do té doby nebylo možné a docházelo tak ke dvojímu zdanění. Navíc nevýhodou operativního leasingu oproti např. finančnímu tehdy bylo to, že u operativního leasingu se úročila pořizovací cena vozidla vč. DPH, kdežto u finančního se úročila pořizovací cena bez DPH i u osobních vozidel. Tzn. při stejné úrokové míře vyšel u operativního leasingu vyšší nominální úrok (vyjádřený v ). To nyní již neplatí.

Operativní leasing:
Operativní leasing je nástrojem pro pořízení a externí správu firemních vozidel. Jde o dlouhodobý pronájem vozidel firmám včetně zajištění veškerých služeb. Operativní leasing pomáhá firmám ušetřit, protože veškerou agendu i servis spojené s firemními vozidly za ně efektivněji vyřizuje LeasePlan. LeasePlan jako specialista na firemní vozidla dosahuje nejnižších cen u dodavatelů, a tuto výhodu přenáší na své zákazníky.
Operativní leasing je dnes standardně nabízen od 12 do 60 měsíců a do celkového nájezdu kolem 180 tisíc km.

Hlavní výhody operativního leasingu v podání LeasePlanu jsou:

  • Všechny služby v jednom a bez starostí – firmy se mohou plně věnovat hlavnímu předmětu své činnosti, a ne se zabývat správou vozového parku. 
  • Operativní leasing zahrnuje pořízení vozidel,  servis i  veškerou administrativu. Umožňuje také přesně spočítat měsíční náklady na vozidlo - vyjádřené v jediné měsíční položce, kterou klienti předem znají.
  • Firmy s pomocí operativního leasingu ušetří - lepší ceny u dodavatelů přenášené na zakázníky.
  • LeasePlan nakupuje 6 tisíc automobilů ročně a je významným zákazníkem servisů i dalších dodavatelů – díky tomu nižší ceny pro klienty.
  • Žádná počáteční akontace – operativní leasing je výborný pro cash flow firmy.

O LeasePlan ČR, s.r.o.
LeasePlan je evropským lídrem operativního leasingu automobilů a celosvětově patří k největším firmám poskytujícím automobilové služby. Každou minutu nakoupí pro své klienty v průměru dvě vozidla. Je zastoupen ve 30 zemích. V roce 1995 přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes zde spravuje vozový park téměř tisícovce klientů a v jeho flotile je přes 20 tisíc vozidel. Pro další informace navštivte www.leaseplan.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688