Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  24.01.2001 11:00:00

Akcie: Akcie na pražské burze dnes otevřely níže, jelikož telekomunikační tituly...

Ranní zpráva Komerční banky

Datum : 24.1.2001

Komentář k trhům



       Akcie na pražské burze dnes otevřely níže, jelikož telekomunikační tituly reagovaly na oslabování celého telekomunikačního sektoru v Evropě v reakci na horší výsledky Deutsche Telecomu. Nicméně, poté se trh vzpamatoval a hlavně nákupy akcií Komerční banky pomohly indexu uzavřít na pondělní úrovni. Největší přírůstky si však připsal Unipetrol, který posílil o 3,2% na 66. Následovaly bankovní tituly, z nichž Komerční banka posílila o 2,6% na 1015 zatímco Česká spořitelna uzavřela na stejné úrovni jako v pondělí. Naopak, nejhůře se dařilo ČEZu a telekomunikačním titulům. ČEZ oslabil o 1,0% na 105,8. České radiokomunikace korigovaly o 0,5% a Český Telecom poklesl o 0,4%.

      

Komentář k zahraničním trhům



       Technologické akcie včera podpořily oba hlavní akciové indexy. Nasdaq uzavřel na nejvyšší hodnotě za posledních šesst měsíců 2840,4 bodu, když překonal počáteční oslabení a posílil o 3,0%. Dařilo se Intelu, Cisco, Juniper Networks, Computer Associates i Tellabs. DJIA včera piřdal 0,7% na 10649,8 bodu podpořen také finančními tituly, které reagovaly na velmi dobré výsledky Merril Lynch. Naopak, farmaceutické společnosti růst indexu limitovaly, když ztrácely akcie Merck&Co a Johnson & Johnson. Dnes by měly trhy v Americe opět posilovat poté co Compaq překonal očekávání trhu, nicméně důležité budou i výsledky zveřejněné během dne.

       Německé akcie včera posilovaly. Index Dax přidal 0,7% na 6722,4 bodu a technologický Nemax 50 vzrostl o 2,5% na 2840,6 bodu. Trh výrazně podpořily finanční tituly. Zejména se dařilo Allianz, Munich Re a Dresdner Bank, které podpořily především výsledky amerických bank. Naopak, výrazné ztráty si připsal SAP, který oznámil dobré výsledky hospodaření. Společnost však varovala, že svoje cíle dosáhne později než původně očekávala. Na Neuer Markt se velmi dobře dařilo Qiagen, který reagoval na zlepšení investičního doporučení. Dnes se očekává, že akcie otevřou na včerejší úrovni, trh mohou podpořit výsledky T-Online a také včerejší posílení Nasdaqu.

      

Komentář ke společnostem



       Český Telecom

      

      
ČTÚ údajně znovu požádalo Český telekomunikační úřad (ČTÚ) aby znovu přehodnotil přístup Českého Telecomu k propojovacím dohodám. GTS tvrdí, že Český Telecom navrhnul ceny za propojení hovorů, které končí v jeho sítí na úrovni stanovené ČTÚ, zatímco navrhuje platit nižší ceny za hovory, které končí v síti GTS. GTS tvrdí, že ceny navržené Telecomem jsou diskriminační a brání vzniku konkurence. Na druhou stranu, Český Telecom již dospěl k dohodě s dalším akternativním operátorem Aliatel.



      Tyto zprávy pro vás vytváří Trading Komerční banky a.s.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688