Petr Hanisch (AliaWeb)
Alternativní investice  |  19.06.2009 12:10:59

Investujte do budoucnosti, investujte do umění aneb Art Prague

VIII. ročník veletrhu současného umění
18. - 23. 6. 2009 Praha

Základní osou přehlídky zůstávají pravidelní účastníci veletrhu - např. galerie Via Art, Navrátil, Montanelli, 5. patro, Millennium, Gambit, Caesar aj. Do Prahy se vracejí i zahraniční galeristé – např. Galerie Bleibtreu z Berlína, Galerie Mathieu z Lyonu, Art Traffic z Amsterodamu, Galerie Raum z Freiburgu atd. Letos poprvé se zúčastní eu-expanding use z Bochumi, která soustřeďuje svoji pozornost na umění Střední Evropy, z českých galerií pak nově vzniklá dvorak sec contemporary, která uvádí jednak světové umělce, jednak mladé tvůrce z Čech a Slovenska, dále Galerie Brooks zastupující umělce z Kanady, USA a Indie. Nejmladší generaci autorů prezentuje The Chemistry Gallery a Zahrada kc, spolek mladých lidí věnující se kulturnímu i výtvarnému oživení největší pražské čtvrti, Prahy 4.

Návštěvník veletrhu o ploše 2000 m2 shlédne (s možností koupě) originální díla téměř všech výtvarných oborů - malba, kresba, grafika, plastika, umělecké sklo, instalace, projekty v plenéru, videoart. Kvalita expozic jednotlivých galerií každým rokem stoupá, jejich program je čitelně vyprofilovaný, a tak si návštěvník může snadno vybrat styl jemu nejbližší. Snad právě proto se veletrh stal vyhledávanou událostí nejen tradičních milovníků výtvarného umění (sběratelé, teoretici, studenti, umělci, podnikatelé, zahraniční návštěvníci), ale i nováčků, kteří se se současnými trendy, především v oblasti malby, teprve seznamují.

Na veletrhu budou kromě děl ověřených jmen (Sýkora, Rittstein, Kovanda, Knapp, Pacovská, Róna, Singer, Bláha, Kunc, aj) hojně prezentována rovněž díla nejmladší generace – čerstvých absolventů uměleckých škol. Tato díla jsou cenově dostupnější, čímž se stávají oblíbeným cílem zájemců o koupi originálu.

K veletrhu již neodmyslitelně patří doprovodný program. V pátek 19. 6. 09 proběhne v Mánesu od 17h kulatý stůl vedený galeristou Petrem Hájkem (The Chemistry Gallery) za účasti jeho hostů na téma „Umění spolupráce“ s podtitulem Co podniky očekávají od umění a co očekávají umělci od podniků. Účast přislíbili mimo jiné p. Radek Špicar, ředitel vnějších vztahů Škoda Auto, zástupci Henkel Art Award a UniCreditBank.
V pondělí 22. 6. 09 se bude konat tradičně oblíbené nocturno – Mánes bude pro veřejnost otevřen až do 21 hodin.

Dvojjazyčný katalog s širokým obrazovým materiálem uvede kompletní program veletrhu. Atraktivní bude bezesporu i každoroční prezentace uměleckých časopisů: Art&Antique, Labyrint, Revolver Revue. I letos je mediálním partnerem Art Prague nejprofesionálnější časopis o umění – italský FLASH ART, nově rovněž ArtNowOnLine, ArtVista a The Prague Post.

Konání již VIII. ročníku veletrhu Art Prague svědčí o zájmu galeristů a odborné, ale i laické veřejnosti o tento druh prezentace současného umění; galerie zde mají možnost bezprostředního kontaktu s širokým publikem, návštěvníci pak příležitost v krátkém časovém úseku zhlédnout nabídku několika stovek, ba tisícovek uměleckých děl. Je jistě potěšitelné, že pražský veletrh Art Prague dnes již patří do okruhu prestižních zahraničních veletrhů obdobného rozsahu jakými jsou např. veletrh Artparis, Arténimes, veletrh ve Strasbourgu či ve Vídni.

I letos poskytli veletrhu záštitu primátor hl. m. Prahy p. Pavel Bém a starosta Městské části Prahy 1 p. Petr Hejma

zdroj: www.svet-umeni.cz

ART PRAGUE – veletrh současného umění / Contemporary Art Fair
místo konání    : Výstavní síň Mánes, Praha 1, Masarykovo nábř. 250

Seznam vystavujících umělců
Alexyová-Fígerová Katarína, Anderlová Ivana, Babakova Iveta, Bartnig Horst, Basalyk Edelgard, Beran Zdeněk, Berm Patula, Beuys Joseph, Bláha Václav, Brázda Pavel, Breidenbruch Frank, Briffa Vince, Brichcín Roman, Brožová Blanka, Činčerová Eva, Doutreleau Gerard, Eicke René, Faltus Petr, Feichter Friedrich Sebastian, Fiala Václav, Franciscus Frans, Franta Roman, Galrao Joao, Gemrot Jan, Gerboc Martin, Ghoshal Papia, Gonschior Kuno, Grimmich Igor, Elzmann Joachim, Hendrych Jan, Hoffmeisterová Xénia, Hölderle Roland, Holzer Jenny, Hofschen Edgar, Hunter Paul, Chabera Milan, Chaloupek Jan, Chaudhuri Nandita, Chinellato Daniela, Innocenti Laurence, Jerie Karel, Jiránek Miroslav, Jirků Boris, Jirovec Jan, Jürgens Kai, Jürgens Viola, Knap Jan, Kobayashi Izumi, Kojima Sako, Kokeš Vojtěch, Krajc Martin, Krejbich Daniel, Kretz Gaby, Kroča Antonín, Křivánková Irena, Kubíček Jan, Kučera Zdeněk, Kulhánek Oldřich, Kunc Milan, Le Pruex Pierre, Lhoták Kamil, Lukáč Milan, Lüpertz Markus, Martinec Hynek, Marsden Oliver, Matoušek František, Matoušek Jiří, MICL, Miffek Lukáš, Mikuláš, Moucha Miloslav, Mžyk Josef, Načeradský Jiří, Najbrtová Kamila, Němec Tomáš, Nepraš Karel, Nesázal Michal, Nižňanský Peter, Opie Julian, Oriešková Petra, Orlita Lukáš, Ožibko Michal, Pacovská Květa, Pachl Luděk Pešek, Paik Nam June, Peca Jiří, Pelichovský Ivo, Penck A. R., Perez Denis, Pešta Daniel, Petrbok Jiří, Picasso Pablo, Polke Sigmar, Pospíšil Vladimír, Potthoff Irmagard, Prager Wilfried, Pytlik Andreas, Radke Marek, Radová Šárka, Rinaldi Danielle, Rittstein Michael, Róna Jaroslav, Ronovský František, Rose Rolf, Rosenbach Ulrike, Roučka Pavel, Sieben Volker, Singer Michal, Sládek Antonín, Slavík Otakar, Smejkal Jan, Snow Dash, Sopoušek Milan, Soukupová Pavla, Spěváček Jan, Stahr Christina, Strik Berend, Šafránek Jan, Šárovec Martin, Šarše Michal, Šíma Josef, Šimotová Adriena, Šmíd Pavel, Šnajdr Miroslav st., Šrámková Ivana, Štenclová Ivana, Teichert Kai, Tománek Zdeněk, Trantina Dan, Urbanová Markéta, Urbásek Miloš, Vaďura Petr, Valečka Jaroslav, Větrovský Vladimír, Vigne Rémy, Viková Jindra, Voskuil Jan Maarten, Vyleťal Jan, Warhol Andy, Zalpys Arvydas, Zemánek Bohumil, Zink Marie-Therese, Žáček Josef

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Alternativní investice:

13.04.2024  ZLATO: Proč stále roste? Richard Vrdlovec (GOLDA.IO)
09.04.2024  Známka ke stovce českého typografa Ceskaposta.cz (Česká pošta)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688