TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  27.05.2009 14:51:14

Sazka zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 7,8 procenta

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Čistý zisk společnosti Sazka vzrostl v prvním čtvrtletí letošního roku meziročně o 7,8 procenta, výnosy se zvýšily o 14,3 procenta a tržby ze sázkové a loterijní činnosti o 9,7 procenta. Vyplývá to ze středeční zprávy společnosti.

Ve středu se též uskutečnila valná hromada společnosti, která projednala a schválila zprávu o podnikatelské činnosti, stavu majetku a hospodářských výsledcích za rok 2008. Celkové výnosy společnosti dosáhly 12,4 miliardy , tržby z hlavní oblasti podnikání, sázkové a loterní činnosti 8,1 miliardy a zisk po zdanění téměř 1,3 miliardy . V meziročním srovnání vzrostly celkové výnosy o 19,1 % a tržby za sázky a loterie o 5,3 %, zatímco hospodářský výsledek po zdanění zaznamenal pokles o 11,3 %. „Stalo se tak v důsledku oslabujícího kurzu koruny a jeho negativních dopadů na přecenění závazků vyplývajících z emise dluhopisů S vyloučením těchto dopadů by hrubý zisk Sazky mezi lety 2007 a 2008 vzrostl o 8,6 procenta,“ uvedl mluvčí společnosti Zdeněk Zikmund.

Tržby (vklady) z hlavní oblasti podnikání byly nejvyšší ve více než padesátileté historii společnosti. V meziročním srovnání vzrostly nejvíce vklady sportovních a kurzových sázek (o 53,9 %), číselné loterie Euromilióny (42,8 %) a herního systému StarPort (o 39,2 %). O 5,8 % vzrostly také vklady nejstarší a nejpopulárnější domácí číselné loterie Sportka.

Výhru přes jeden milion korun si v roce 2008 odneslo téměř 70 sázejících, z toho 24 sázejících si na konto připsalo přes deset milionů korun. Nejvyšší částka, 82 314 840 , byla vyplacena na sázenku podanou v jihomoravském regionu.

„V roce 2008 spustila Sazka internetový portál e-Sazka, na který letos navázaly internetové kurzové sázky, zahájila věrnostní program Klub SAZKA a uvedla na trh rychloobrátkové hry Kostky a Lucky Lines, stejně jako nové emise okamžitých loterií,“ připomněl Zikmund. Doplnila rovněž nabídku herního systému StarPort a portfolio neloterních produktů, které rozšířily platby služeb a zboží objednaného prostřednictvím internetu.

Sazka, a.s., provozuje číselné a okamžité loterie, sportovní a kurzové sázky, rychloobrátkové hry a centrální loterní systém s interaktivními videoloterijními terminály, v neloterní oblasti nabízí dobíjení kreditů pro mobilní telefony, prodej vstupenek na kulturní, sportovní a další události, hotovostní platby složenek, faktur a pojištění, prodejní modul a platby služeb a zboží, objednaného prostřednictvím internetu. Na výhrách vyplatila Sazka od roku 1956 přes 88,5 miliardy .

Tomáš Cížek, cizek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688