TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  22.05.2009 09:36:07

AAA Auto poklesl v 1Q prodej aut o 50% na necelých 9000

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Skupina autobazarů AAA Auto prodala za první tři měsíce letošního 8 924 vozů, což je s 18 789 vozy prodanými za stejné období loni pokles o 50 procent, AAA Auto to přikládá mj. uzavření prodejen v zahraničí. Nyní působí jen v ČR a na Slovensku, informovala společnost v pátek.

“Skutečnost, že jsou prodeje za první čtvrtletí na zhruba poloviční úrovni ve srovnání s loňským rokem, odráží rozhodnutí společnosti uzavřít ztrátové pobočky včetně všech svých zahraničních provozů v Maďarsku, Polsku a Rumunsku,“ uvedl generální ředitel společnosti Anthony James Denny.

Společnost se chce podle ředitele zaměřit místo na generování vysokých objemů prodaných aut na ziskovost. Soustředí se proto na nejpoptávanější modely aut, které jsou také nejziskovější. „Tato strategie, kdy jsme se zaměřili na náš nejsilnější český a slovenský trh a na nejlikvidnější modely aut, nám umožnila návrat zpět do zisku. Společnost dosáhla bodu zvratu jak v České republice, tak na Slovensku na přelomu druhého čtvrtletí, a od té doby je již zisková,“ ujistil Denny.

Na Slovensku byly prodejní výsledky silně podpořeny rozhodnutím společnosti AAA Auto zavést v březnu tohoto roku „šrotovné“ na ojeté vozy. Kampaň na "šrotovné" byla po úspěšném otestování na slovenském trhu, kdy se prodeje společnosti více než ztrojnásobily, zavedena i v České republice.

Za první čtvrtletí prodala skupina AAA Auto celkem 8 924 vozů, z čehož 6 645 bylo v České republice (74 % prodejů) a 1 931 na Slovensku (22 % prodejů). Prodejní výsledky společnosti za toto období zahrnují ještě zahraniční provozy v Maďarsku a Rumunsku, které byly uzavřeny koncem čtvrtletí. Poslední pobočka v Rumunsku byla uzavřena na konci února, v Maďarsku pak na konci března. V České republice má skupina autobazarů 20 poboček, na Slovensku deset.

David Klempír, klempir@mediafax.cz

AAA Auto zveřejnilo své prodeje za první čtvrtletí roku 2009. Společnost zaznamenala 8 924 prodaných aut, což je jen lehce více než jsme předpokládali (8 660 prodaných aut). Meziroční srovnatelnost s celkovým počtem prodaných aut je však problematická vzhledem k tomu, že ve společnosti došlo k ústupu z některých trhů a všeobecné restrukturalizaci (redukce poboček). Dle hodnot (různý počet poboček) prodaných aut například v České republice se objemy prodeje snížily o 34 % r/r.

Milan Vaníček

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688