X-Trade Brokers  (X-Trade Brokers )
Akcie ve světě  |  17.04.2009 12:23:01

Akciové indexy: Obchodování ve znamení vyhlášení výsledků Citigroup

Americké akcie včera navázaly na svůj středeční nárůst, všechny hlavní indexy si připsaly solidní nárůst (Dow Jones +1,20%, S&P 500 +1,55%, Nasdaq dokonce +2,68%).

Ještě před začátkem obchodování byla zveřejněna důležitá makrodata z trhu práce – počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti klesl na 610 tis. oproti očekávaným 660 tis., což obchodníci kvitovali s nadšením, stejně jako data týkající se aktivity ve strojírenském sektoru (Philadelphia Fed index), který poklesl o 24,4 bodů. Analytici přitom očekávali pokles o 32 bodů. Naopak negativní zprávou byl pro trh report týkající se počtu nově vydaných stavebních povolení, jejichž počet poklesl na 513 tis. (oproti očekávaným 549 tis.), stejně jako zpráva týkající se počtu nově započatých staveb za měsíc březen, která indikuje pokles na 510 tis. (oproti očekávaným 540 tis.). Tato čísla značí, že trh s bydlením stále není z nejhoršího venku.

Kombinace těchto pozitivních a negativních makrodat měla za následek, že se indexy pohybovaly v poměrně úzkém bočním trendu. Až v závěru seance došlo k výraznému posílení, které lze připsat zejména zvyšující se důvěře v bankovní sektor. Obchodníky potěšilo vyhlášení výsledků banky JP Morgan, která za minulý kvartál dosáhla zisku ve výši 0,40 USD/akcii, analytici přitom očekávali nárůst zisku pouze o 0,32 USD/akcii.

Technologický index Nasdaq včera výrazně posílil. Hlavním tahounem tohoto růstu byla společnost Nokia, která i přes nepříznivé hospodářské výsledky potěšila investory pozitivní zprávou týkající se jejího budoucího hospodaření. Akcie společnosti v důsledku této zprávy posílily o 11,5%.

Optimismus ze včerejšího závěru dne dnes může potvrdit či vyvrátit vyhlášení výsledků společnosti Citigroup. Analytici očekávají, že banka vykáže za předchozí čtvrtletí ztrátu o 0,34 USD/akcii. Lepší výsledky mohou investory povzbudit k dalším nákupům a podpořit optimismus z předchozích dní. Hospodářské výsledky dnes vyhlašují také společnosti General Electric či Mattel.

Na poli fundamentálních zpráv dnes nic významného neočekáváme. Zvýšená pozornost bude věnována projevu šéfa FEDu Bernankeho, který je naplánován na 18:30 SEČ.

Autor: Jan Rohrbacher (jan.rohrbacher@xtb.cz)
 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688