Tiskové zprávy  |  14.04.2009 10:16:20

GE Energy a Invenergy společně realizují jeden z prvních projektů větrné energie s podporou amerického stimulačního balíčku

Společnosti GE Energy a Invenergy společně realizují jeden z vůbec prvních projektů v oblasti větrné energie, který bude vybudován s podporou amerického stimulačního balíčku

Významný projekt pomůže dalšímu rozvoji větrné energie ve Spojených státech

SCHENECTADY, USA – 7. dubna 2009 – Je dobrým znamením pro větrnou energii, že jeden z prvních projektů v oblasti větrné energie, který bude profitovat ze stimulačního balíku prezidenta Obamy, je realizován společností Invenergy Wind v LaSalle County III. Společnost GE Energy dodá do projektu 74 větrných turbín o výkonu 1,5MW, jimiž bude rozšířena elektrárna Grand Ridge Energy Center. Ta po dokončení nabídne dalších 110MW větrné energie, což je dostatečný objem k zajištění čisté energie pro 30 000 amerických domácností.
Americký balíček na oživení ekonomiky obsahuje několik ustanovení, jejichž cílem je podporovat rozvoj větrných elektráren, včetně rozšíření daňové úlevy z výroby na tři roky (PTC), možnosti využít investičního daňového úvěru (ITC) namísto PTC, možnosti převést ITC na grant a též nového programu garance půjček.
„Díky tomu, že Bílý dům i Kongres podporují obnovitelnou energii a že si uvědomují význam energetické soběstačnosti, mohou společnosti Invenergy a GE výrazně přispět k rozvoji větrné energetiky ve Spojených státech,“ prohlásil Michael Polsky, prezident a generální ředitel společnosti Invenergy. „Obnovitelná energie představuje ekologický i ekonomický přínos pro naši zemi. Spojené státy mají v této oblasti značný potenciál, který lze proměnit v energii, a tak uspokojovat naše rostoucí energetické potřeby,“ dodal Polsky.
„Stimulační program tímto způsobem umožňuje další vlnu rozvoje větrné energetiky ve Spojených státech,“ říká John Krenicki, prezident a generální ředitel GE Energy, největšího amerického dodavatele větrných turbín. „Podporujeme i další firmy podnikající v oblasti větrné energie, aby následovaly příkladu společnosti Invenergy a přikročily k plánům na rozvoj nových větrných farem – ty totiž můžou výrazně pomoci při uspokojení rostoucí poptávky země po čistší energii.“
Americká asociace pro větrnou energii (AWEA) označuje větrnou energetiku ve Spojených státech za „dynamo, jež může roztočit ekonomiku a vytvořit nová pracovní místa“. Asociace dále uvádí, že na sklonku roku 2008 toto odvětví zaměstnávalo plných 85 000 lidí, což oproti předchozímu roku představuje nárůst o 35 000. Tento počet zahrnuje všechny aspekty odvětví, od výroby komponent pro turbíny přes přepravu, výstavbu elektráren a instalaci turbín, provoz a údržbu, až k právnímu poradenství a marketingovým službám.
„Je evidentní, že silné, dynamicky se rozvíjející odvětví větrné energetiky se může stát významným motorem pro ekonomický růst a může hrát roli v úspěšném budování a rozvíjení naší ekonomiky,“ prohlásil Krenicki. „Jen za rok 2008 přinesla větrná energetika investice ve výši 17 miliard dolarů, přičemž do energetiky jako takové přispěla více než 8GW, což je dostatek energie pro zajištění potřeb více než dvou milionů amerických domácností. Společnost General Electric hrála v tomto rozvoji klíčovou úlohu – vždyť každá druhá větrná turbína instalovaná ve Spojených státech pochází z dílny General Electric.“
Vláda Spojených států dále podporuje rychlejší rozvoj větrné energetiky. Lze tak očekávat, že právě větrná energie bude hrát v americké energetice stále významnější roli. „Větrná energetika výrazně napomáhá naší ekonomice, životnímu prostředí a naší energetické soběstačnosti,“ doplnil Krenicki.
Michael Polsky prohlásil: „Vize prezidenta Obamy zdvojnásobit v příštích třech letech objem obnovitelné energie je možné realizovat při silné a konzistentní energetické politice. Přijetí celonárodního Standardu pro obnovitelnou elektřinu (RES) je tím nejvýznamnějším krokem, který může Kongres přijmout k položení základů dalšího rozvoje větrné energetiky, vytvoření nových pracovních míst a hlavně široké domácí základny pro výrobu elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Díky této podpoře vlády, energetického odvětví jako takového, ale i díky podpoře široké americké veřejnosti je naše země dobře připravena, aby se mohla i v současné ekonomicky obtížné době vypořádat s energetickými a ekologickými výzvami, jimž jsme nuceni čelit.
Společnost General Electric vstoupila do výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů v roce 2002. Od té doby investovala do technologie a výroby energie z obnovitelných zdrojů přes 850 milionů amerických dolarů. V odvětví obnovitelné energie dnes společnost GE zaměstnává přes 5 tisíc lidí po celém světě a počet „zelených míst“ v dodavatelském řetězci v USA rozšířila o více než 300%.

O společnosti GE Energy
GE Energy (www.ge.com/energy) je jedním z předních světových dodavatelů technologií na výrobu a distribuci elektřiny. Společnost sídlící v Atlantě v americkém státě Georgia vykázala v roce 2008 příjmy ve výši 29,3 miliardy amerických dolarů.GE Energy působí ve všech odvětvích energetického průmyslu, včetně těžby uhlí a zemního plynu, jaderné energie, obnovitelných zdrojů energie, jako jsou vodní, větrné a solární elektrárny nebo zařízení na spalování biomasy a dalších alternativních paliv.
Značná část produktů vyráběných GE Energy nese certifikát „ecomagination“, což je celofiremní iniciativa společnosti General Electric usilující o uvedení nových technologií, které uživatelům umožní se vyrovnat s naléhavými ekologickými problémy. K těmto řešení patří vedle nejrůznějších kogeneračních aplikací i motory GE Jenbacher na biomasu, skládkový plyn a uhelný methan, což jen podtrhuje ekologický a ekonomický přínos, jaký nabízí využití odpadních plynů.

O společnosti GE
GE je diverzifikovaná společnost podnikající v oblasti infrastruktury, finančnictví a médií. Společnost se zaměřuje na jedny z nejpalčivějších problémů dnešního světa a svým klientům nabízí široké spektrum produktů od leteckých motorů přes zařízení na výrobu energie až po finanční služby, lékařské přístroje a televizní pořady. Společnost působí ve více než stovce zemí světa a zaměstnává přes 300 000 lidí po celém světě. Máte-li zájem o více informací, navštivte stránky společnosti na adrese www.ge.com.

O společnosti Invenergy Wind LLC
Společnost Invenergy Wind LLC byla založena v roce 2001 v americkém Chicagu. Od svého založení se společnost zaměřuje na vývoj, provoz a řízení velkokapacitních větrných elektráren a dalších zařízení pro výrobu čisté energie. Společnost působí jak v Severní Americe, tak v Evropě.
Společnost Invenergy je jedním z pěti největších nezávislých výrobců větrné energie v Severní Americe, její větrné elektrárny dosahují kapacity 2 000MW, elektrárny na zemní plyn pak dalších 2800MW (započteny jsou elektrárny v provozu i ty, které jsou ve výstavbě). Další informace o společnosti najdete na adrese www.invenergyllc.com.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688