FINANCE Zlín, a.s. (FINANCE Zlín, a. s.)
Finance  |  01.04.2009 12:16:10

Jedinečná nabídka dividendových akcií

Současná mimořádná doba přináší mimořádné příležitosti k investicím na kapitálových trzích. Aktuální nízké ceny akcií nabízí jedinečný dividendový výnos, který v porovnání s investicí úročenou  úrokovou sazbou na spořícím účtu je nesrovnatelný. Většina společností pražské burzy plánuje vyplatit velký podíl zisku na dividendách. Dividendový výnos TELEFÓNICA O2 CR až 12,5 %!  Zahraniční akciové tituly rovněž nabízí na současné cenové úrovni vysoké dividendové výnosy.

Investujte již teď, získejte dividendy českých i zahraničních společností a využijte jedinečnou nabídku slevy z poplatku až do výše 2 000 , 80 EUR nebo 100 USD při prvním nákupu u FINANCE Zlín, a.s. Akční nabídka trvá pouze do 30. dubna 2009 a je určena jen novým zákazníkům FINANCE Zlín, a.s.!

Proč právě dividendové tituly?

Při pohledu do statistik jednoznačně vyplývá, že společnosti, které se vyznačují vysokým dividendovým výnosem (dividendový výnos = dividenda na akcii/tržní cena akcie), trpí výrazně menší rozkolísaností kurzu než společnosti s malou nebo žádnou dividendou. Pravidelně vyplácené dividendy zpravidla svědčí o zdraví akciové společnosti, o její schopnosti generovat hotovost. Růst dividend je považován za významný prvek důvěry managementu v budoucí prosperitu firmy.

Při výběru dividendových titulů jsme přihlíželi k výši dividendového výnosu, pravidelnosti vyplácení dividendy a tržní kapitalizaci. Náš výběr zahrnuje tři společnosti z farmacie, po dvou z tabákového průmyslu, telekomunikací a finančnictví a jednu z energetiky.

12,5 % TELEFÓNICA O2 CR  – telekomunikační společnost. V posledních čtyřech letech vyplácí dividendu mezi 45 - 50 na akcii. V letošním roce bude na valné hromadě navrhovaná dividenda opět 50 na akcii, což znamená při současné ceně 12,5 % dividendový výnos.

9,9 % PHILIP MORRIS – dceřinná společnost Philip Morris International, která je mezinárodní tabákovou společností, jejíž výrobky se prodávají v přibližně 160 zemích. Společnost v loňském roce vyplatila dividendu ve výši 880 . Letošní dividenda zatím nebyla zveřejněna. Odhad analytiků na dividendu ze zisku roku 2008 je 559 .

8,8 % KOMERČNÍ BANKA  – součást skupiny Société Générale, která je podle tržní kapitalizace jednou z největších bankovních skupin v eurozóně. I přes situaci na finančních trzích v letošním roce plánuje vyplatit dividendu ve stejné výši jako v roce 2008, a to 180 , což je 8,8 % dividendový výnos.

6,0-7,3 % ČEZ  energetická společnost, která patří do první desítky největších evropských společností působících na trzích s elektřinou. V loňském roce vyplatila dividendu 40 na akcii. Tento rok plánuje vyplatit 50-60 % čistého zisku ve formě dividend, což je 44-52 na akcii. Roční dividendový výnos se pohybuje v rozmezí 6,0-7,3 %.

14,4 % BIOVAIL  je specializovaná farmaceutická společnost, která využívá pokročilé technologie podávání léčiv za účelem zvýšení klinické účinnosti medikamentů. Pravidelně vyplácí čtvrtletní dividendu ve výši 0,375 USD na akcii. Roční výnos akcie je tedy 14,4 %.

12 % ABC ARBITRAGE  francouzská společnost zabývající se převážně bezrizikovými arbitrážemi na evropských a amerických finančních trzích. Společnosti se v posledních letech daří výrazně zlepšovat hospodářské výsledky. V letošním roce došlo k nárůstu dividendy o 75 % na 0,75 EUR. Část dividendy – 0,20 EUR již byla vyplacena v listopadu minulého roku. Roční dividendový výnos se pohybuje kolem 12 %.

9,3 % PFIZER  - jedna z největších farmaceutických firem. Společnost zvýšila dividendu na 0,32 USD/kvartál. Roční dividendová výnosnost se pohybuje kolem 8,1 %. Pfizer se obchoduje na nízkém P/E (cena akcie vůči zisku na akcii), proto je zde v dlouhodobém horizontu vysoký potenciál růstu nejenom dividendového výnosu, ale i kurzu.

9,3 % REYNOLDS AMERICAN  americký výrobce tabákových výrobků s 28 % podílem na americkém trhu. V posledních čtvrtletích vyplácí dividendu ve výši  0,85  USD/kvartál. Roční dividendový výnos se pohybuje kolem 9,3 %.

7,7 % FRANCE TÉLÉCOM  telekomunikační operátor poskytující služby v oblasti pevných i mobilních linek ve Francii, Velké Británii, Španělsku, Polsku a dalších evropských zemích. Na valné hromadě bude navržena dividenda za rok 2008 ve výši 1,30 EUR. Dividenda ve výši 0,6 EUR již byla vyplacena. Dividendový výnos by tak činil při současné ceně 7,7 %.

5,9 % BRISTOL MYERS SQUIBB  farmaceutická společnost podílející se na vývoji léků proti vážným nemocem. Společnost již od roku 1933 vyplácí pravidelně čtvrtletní dividendu. Letošní rok plánuje vyplatit 0,31 USD/kvartál. Roční výnos činí přibližně    5,9 %.

Zaujala Vás naše nabídka dividendových titulů? Neváhejte a kontaktujte makléře společnosti FINANCE Zlín, a.s. na tel. čísle 577 217 375.

 

 

 

 

02.04. 12:11  Chybí Unipetrol (Úvěrář)
01.04. 21:56  Jen tak dál... (hellouboys)

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688