Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  26.03.2009 14:59:02

Atlantik FT: Cíl pro CME lehce snížen na 21 USD, doporučení KOUPIT

V pondělí bylo oznámeno, že Time Warner zaplatí 241,5 mil. USD výměnou za 19 mil. nových akcií CME (za průměrnou cenu 12,7 USD/akcie). Transakce bude předmětem hlasování akcionářů CME a souhlasu určitých regulatorních orgánů. Uzavření transakce je plánováno před koncem 2Q09. TimeWarner získá 31% podíl ve společnosti CME a stane se tak největším akcionářem. Největší počet hlasovacích práv (40% z celku) bude mít nadále sdružení mezi R. Lauderem a Apax Partners. Time Warner bude držet 38% všech hlasovacích práv. Ronald Lauder bude mít po dobu nejméně čtyř let hlasovací právo u nově vydaných akcií CME, které bude držet Time Warner.

Zveřejněná transakce je pozitivní zprávou, jelikož by to mělo zmenšit obavy investorů ohledně likviditní pozice CME. Vstup velké mediální společnosti (strategického partnera) by měl být trhem také brán pozitivně. Průměrná upisovací cena 12,7 USD dokazuje, že nedávný pokles ceny akcie na 5 USD byl přehnaný. Stinnou stránkou je z pohledu našeho ocenění určitý ředící efekt, jelikož akcie budou vydány za cenu, která  je  dle našeho názoru pod fundamentální hodnotou společnosti. Předpokládáme, že upisovací cena akcií typu A  (12 USD/akcie), obchodovaných na  burze, by v nejbližší době mohla poskytnout určitou oporu pro akcie CME.

CME dále poskytla odhad provozního hospodaření v 1Q09. Tržby by měly poklesnout o 35-40% r/r a Segment EBITDA o 71-76%  r/r. Na výrazný pokles provozní výkonnosti již CME dříve upozorňovala (vysoká  srovnávací  základna). CME také zopakovala, že může  dojít k dalšímu snížení hodnoty nehmotných aktiv (nepeněžní  položka). CME nyní  očekává, že výdaje na TV reklamu v roce 2009 klesnou na všech jejích trzích. V našich projekcích počítáme v poklesem na všech trzích.

Na základě oznámení investice Time Warner jsme aktualizovali naše ocenění na bázi FCFE. Vlivem vydání nových akcií (19 mil. nových akcií) dojde k určitému ředícímu efektu, který bude z velké části kompenzován  peněžními  prostředky z emise akcií (241,5 mil. USD). Nová fundamentální hodnota akcií CME činí 18 USD za akcii a roční cílová cena představuje 21 USD za akcii (či 425 při kurzu 20,5 Kč/USD). Naše předchozí cílová cena byla 23 USD/akcie (z 20. března 2009). Jelikož je naše cílová cena nadále  nad současnou tržní cenou akcií CME (14  USD), tak ponecháváme naše
dlouhodobé doporučení pro akcie CME na stupni Koupit.

Krátkodobý výhled zůstává na stupni neutrální. Z krátkodobého hlediska budou investoři asi nejvíce sledovat zveřejnění výhledu hospodaření CME pro rok 2009 (při prezentaci výsledků za 1Q09; konec dubna).

Opakujeme, že se stále domníváme, že z dlouhodobého hlediska představuje investice  do  akcií CME velmi zajímavý potenciál, což by se mělo plně projevit v době, až odezní nynější celosvětová recese. V mezidobí však akcie CME mohou být nadále pod tlakem nepříznivého makroekonomického prostředí a medvědího trendu na světových trzích.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688