Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  10.03.2009 11:20:05

AMCICO v roce 2008 v zisku 226 mil.Kč, předepsané pojistné rostlo o 4,5%

PRVNÍ AMERICKO-ČESKÁ POJIŠŤOVNA, a.s., (dále jen „AMCICO“) zveřejnila své předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2008.  Za rok 2008 vzrostla nová obchodní produkce pojišťovny o 120 749 tis. , což znamená 48% meziroční nárůst. Celkové příjmy společnosti dosáhly částky 2 637 070 tis. a oproti roku 2007 tak vzrostly téměř o 5 %. Aktiva společnosti AMCICO činí 11 748 988 tis. , tedy téměř o 16 % více než v předchozím roce. Pojišťovna od svého založení v říjnu 1992 kontinuálně vykazuje čistý zisk, který v loňském roce dosáhl výše 225 962 tis. . „Předepsané pojistné podle předběžných výsledků pojišťovny AMCICO dosáhlo za rok 2008 výše 2 168 034 tis. , což znamená meziroční nárůst o 4,5 %,“ uvádí Ing. Tomáš Síkora, výkonný ředitel České asociace pojišťoven.

 

AMCICO je dceřinou společností ALICO, která patří do holdingu AIG, ale je nezávislou, samostatně působící pojišťovnouČeské republice. Pojistné smlouvy vydané pojišťovnou AMCICO jsou přímými závazky pojišťovnyČeské republice. V současné době má AMCICO více než 150 000 klientů a své služby nabízí prostřednictvím 50 zastoupení ve všech větších městech České republiky.

 

Mezi pojišťovnami, které se specializují výhradně na životní a úrazové pojištění, zaujímá AMCICO třetí místo na pojistném trhu. V roce 2008 pojišťovna vyplatila pojistná plnění v celkové částce 653 024 tis. . Zároveň došlo k 9% navýšení technických rezerv z 8 254 455 tis. roce 2007 na 8 971 388 tis. pro rok 2008. „Finanční umístění prostředků klientů je především v České republice, a to ve státních a vysoce bonitních cenných papírech (dluhopisech) ve smyslu platné české legislativy“ potvrzuje Radek Havlena, finanční ředitel pojišťovny. Dále dodal, že AMCICO neodepsalo žádnou ze svých investic, což jen potvrzuje kvalitní diverzifikaci rizika.

 

„V roce 2009, v oblasti životního pojištění, připravuje AMCICO uvedení flexibilního životního pojištění AMCICO-Garant Plus na pojistný trh. Tento produkt umožní klientům využívat všech výhod tohoto typu pojištění, jako je změna výše pojistného, změna pojistné částky, doplnění připojištění, atd. Vedle základní pojistné ochrany, jejíž rozsah může klient přizpůsobit své životní situaci je v tomto typu pojištění garantováno zhodnocení ve výši technické úrokové míry.  Nositelem investičního rizika pro tento produkt pojištění je pojišťovna.

Portfolio úrazových produktů bude doplněno o nové pojištěnípojistným plněním nahrazujícím ztrátu příjmu následkem úrazu a/nebo nemoci, kde chceme reagovat na poptávku trhu a nabídnout atraktivní alternativu s odpovídající pojistnou ochranou. Dále připravujeme pojištění pro případ kardiovaskulárních onemocnění a cestovní úrazové pojištění,“ doplňuje generální ředitel společnosti Daniel Martínek.


 

 

AMCICO AIG Life

AMCICO AIG Life (PRVNÍ AMERICKO-ČESKÁ POJIŠŤOVNA, a.s.) zahájila svou činnost na českém trhu v říjnu 1992. Je dceřinou společností American Life Insurance Company (ALICO), která patří ve světě pojišťovnictví ke špičce a poskytuje tak společnosti cenné zázemí. AMCICO AIG Life nabízí širokou škálu kvalitních produktů životního, úrazového, investičního a skupinového pojištění, které se osvědčily v mnoha zemích světa a které jsou schopny uspokojit požadavky klientů všech věkových kategorií. AMCICO AIG Life je zdravá a stabilní pojišťovna. Pojistné smlouvy uzavřené AMCICO AIG Life pojišťovnou jsou jejími přímými závazky v České republice. Pojišťovna AMCICO AIG Life je velmi dobře kapitalizována a vícenásobně převyšuje požadavky na kapitálovou přiměřenost.

 

 

ALICO

American Life Insurance Company (ALICO), dceřiná společnost American International Group, Inc. je jednou z největších mezinárodních životních pojišťoven na světě. Pobočky a dceřiné společnosti ALICO nabízejí širokou škálu produktů životního a zdravotního pojištění, včetně tradičního životního pojištění, variabilního univerzálního životního pojištění a úvěrového životního pojištění, jakož i doplňkové produkty pojištění léčebných výloh a úrazové pojištění, zdravotní pojištění a pojištění pro případ hospitalizace, skupinové životní pojištění, penzijní pojištění či pojištění vyplácené formou důchodu, poskytované prostřednictvím různých prodejních sítí. Společnost působí ve více než 55 zemích a regionech světa, mimo jiné též v Japonsku, Evropě, na Středním Východě, v jižní Asii, v Latinské Americe a karibské oblasti.

 

Zdroj: TZ AMCICO
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 16:56  Akciové trhy rostou i druhý den v týdnu (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 10:29  Moneta: Dnes se koná valná hromada Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688