Údaje o firmách  |  06.03.2009 17:19:01

Milan Vršecký: Kvalita realitních kanceláří srovnatelná se zahraničím není, ale už dochází k pročištění realitního trhu

Na trhu s realitami  zaznívá stále častěji volání po službách kvalitních realitních makléřů, zvláště nyní, kdy jsou nastoleny  otázky dalším  vývoji trhu s realitami v současné době krize. Je také samozřejmě nutné přihlédnout ke změněné dostupnosti hypoték dané  přísnějšími kritérii bank. 

Na problematiku nákupu realit cizinci existují různé názory, totiž že jejich volný vstup na český trh náš trh s realitami povzbudí, jiný názor předpokládá, že případní zahraniční zájemci dokázali už své nákupy zde zrealizovat pomocí prostředníků a společností, tedy že uvolnění trhu s realitami další růst nepřinese.

Ceny v České republice jsou nižší, než v zahraničí, říká Milan Vršecký, majitel kanceláře RE/MAX Synergy, a dají se zde  najít cenově velmi přístupné lokality. Z investičního hlediska jsou zajímavé byty menší, byty v cihlových domech, Praha je samozřejmě specifická a cenu zde určuje konkrétní oblast.

 

 

Jak si stojí český realitní trh ve srovnání se zahraničím?
Ceny v České republice jsou stále nízké ve srovnání se zahraničím. Například v severních Čechách jsou oblasti, kde lze koupit byt v osobním vlastnictví 2+1 za 200 000 .

Jaký je zájem zahraničních investorů o obchodní nemovitosti v ČR? Případně ovlivní ještě ceny českých realit, až budou mít cizinci možnost přímého nákupu nemovitostí?
Stále zaznamenáváme poptávku z řad zahraničních klientů, v kurzu jsou nemovitosti s rychlou návratností. Situace na českém trhu nahrává zahraničním investorům získat zajímavou nemovitost. Až budou mít zahraniční investoři možnost nakupovat na českém trhu na přímo, ceny nemovitostí značně porostou.

Je srovnatelná kvalita realitních kanceláří u nás a v zahraničí?
Bohužel není. Až teprve díky velkým realitním společnostem, jako je například RE/MAX mají lidé možnost získat služby a poradenství opravdu profesionálních makléřů. V současné době už můžeme sledovat, že dochází k tvz. „pročištění realitního trhu“, což znamená, že na trhu zůstanou pouze nejsilnější hráči, kteří mohou nabídnout zákazníkovi ty nejlepší služby a své know-how. Slovo profesionální není tedy jen v řečnických schopnostech, ale v perfektní znalosti problematiky realitního trhu a podání té nejlepší služby zákazníkovi.

Jak poznat kvalitní realitní kancelář, jak vyhodnotit, že nabízená/požadovaná cena reality je odpovídající?
Doporučuji svěřit svou nemovitost společnostem, kde historie kvalitně zrealizovaných obchodů určuje kvalitu. Svěřte se proto profesionálům pod celosvětově uznávanou značkou, jakou je třeba společnost RE/MAX. Tím, že máme síť kanceláří po celé České republice a celosvětově jsme ve více než 70 zemích, umožňujeme klientovi jednak daleko rychlejší prodej díky známosti značky, ale také spolupráci celé sítě na prodeji. 

Přináší současná situace přiměřený pokles ceny realit? Jaký očekáváte vývoj u jednotlivých typů realit (a lokalit)?
Současná situace nahrává kupujícím. Podle našeho názoru je skvělá doba pro získání nemovitosti za velice výhodnou cenu. Například ceny cihlových bytů jsou na dobré úrovni a lze očekávat vzhledem k narůstající poptávce navýšení cen.
Praha je individuální oblast, kde cenu určuje lokalita.
Sever Čech je vyhledávanou oblastí pro investory. Chomutov, Most, Teplice a Ústí nad Labem jsou města, kde lze v závislosti na lokalitě zakoupit byt, dům nebo pozemek za velice výhodnou cenu.

Je toto vhodná doba pro pořizování reality, nebo naopak, pro nákup jakého typu reality je nyní vhodná doba?
Ano, tato doba nahrává investorům a lidem, kteří chtějí uložit své prostředky do nemovitostí. V kurzu jsou malometrážní byty, které lze využít k rychlému pronájmu.

Kriteria pro dosažení na hypotéku jsou v současné době přísnější a to přináší pokles hypoték, jak se to odráží v objemu zájmu o nemovitosti?
Vše ovlivňují pracovní příležitosti, lokalita a bonita kupujícího. Poslední dobou lidé nakupují nemovitosti v hotovosti. Důvodem je uložení financí, kde úročení a návratnost je o mnoho rychlejší než v bankovních ústavech.

Jak nahlížíte na postupy developerů v oblasti cenových pobídek slev a podobných postupů, domníváte se, že budou dostatečným povzbuzením pro realitní trh?
Nevidím nic špatného na tom, že když něco koupíte, dostanete dárek. Naše kanceláře také nabízí možnost vyhrát nové vozidlo, pokud se klient rozhodne s námi spolupracovat. Dále nabízíme například RE/MAX Hypotéku, která je dostupná téměř pro každého. Klientovi zaručí spolehlivé a výhodné financování.


Milan Vršecký absolvoval sociálně právní školu Trivis v Ústí nad Labem a ekonomickou školu Liva v Mostě. V letech 1997 až 2000 pracoval v zásahové jednotce Doly Bílina. Od roku 2000 do roku 2006 působil ve společnosti Logistik – RECITEL Czech Automotive. Od roku 2006 se pohybuje v oblasti nemovitostí. Svou kariéru zahájil jako realitní makléř. V roce 2008 se stal  majitelem RE/MAX Synergy TeplicePan Vršecký je ženatý a má dvě děti.

 

17.03. 11:48  Provize? LICHVA!!!! (G. Kutálek)
16.06. 12:48  Zní to jako remax a nikdy jinak !!! (Vojtěch Karban)
29.04. 17:36  REMAX je ..... (Alena)
09.03. 16:18  Kadlecová (Andrea Kadlecová)
09.03. 12:33  Velké realitky jsou solidnější (Jiří Stránský)






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688