Josef Trnka (TPS)
Z domova  |  11.01.2009 14:51:51

Topolánek zkrotil velikány


Uplynulý týden na domácí scéně byl  ve znamení vnitrostranických rozporů lidovců, kde postup vedení silně připomínal chování krále Půlnočního království, představovaného Stanislavem Neumannem, ve filmu Bořivoje Zemana, Pyšná princezna, natočeného na motivy pohádky Boženy Němcové. Věta: "Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji, co jsem slíbil." se stala příslovečnou a hodí se i na dojem, kterým strana lidová působila navenek. Václav Moravec v daných souvislostech hovořil o taškařici, případně nastavované kaši. Premiér ke sporu dosud  jasně prohlašoval, že je na něm, koho vymění a koho ne, aktuálně se však v OVM vyjádřil v tom smyslu, že když lidovci nebudou chtít žádného z ministrů vyměnit, tak ať je po jejich.

Zcela jinak zatím působí předseda vlády na scéně mezinárodní, a pokud bude takto dále pokračovat nelze vyloučit, že na konci období českého předsednictví nezbude nic jiného než uznat, že šéf ODS vyhrabal stranu z bláta. Zatím to vypadá tak, že se mu povedlo všechno na co sáhnul. Stačil jeden spor států mimo Evropskou unii s otevřenými plynovými kohoutky na konci, v jehož průběhu mu zavolal odcházející prezident USA a pochválil ho premiér samotného Ruska i přední představitel EU. Topolánek zdůraznil délku rozhovorů s Putinem v trvání pět a půl hodiny a kvitoval to jako důležitou zkušenost. Zároveň připustil, že s Putinem mluvil i o mnoha dalších věcech, umístění radaru a také situaci v Gaze nevyjímaje. Odmítl ovšem (logicky) jakékoli podrobnosti sdělit. 

Za těchto okolností  působí témata opozice podobně marginálně jako pletichaření KDU - ČSL. Dobrou službu ČSSD před veřejností nedělá ani senátor Vladimír Dryml, stylizující se do role dona Quijote, po Vondrovi, šéfovi RWE Transgas Herrmannovi, Čunkovi a Filipovi další host Otázek. Pokud jde o dojem, záleží také na tom z jakého úhlu pohledu se na to díváme. Je totiž zřejmé, že vedení socialistů se od počátku staví k celé cause principiálně. Takový přístup ovšem každý komentátor neocení, a to tím spíše za stavu, kdy jeho důvodnost Dryml vynalézavě zpochybňuje.

Prima dál vysílá ve schématu moderátor - host, ve kterém ubylo napětí, ale na druhé straně odhaluje kvalitu hostů, neboť jim chybí soupeř a ne každý se bez něho dokáže obejít. Dnešním hostem byl Martin Říman. Hlavní otázka Partie zněla: "Bojíte se naší závislosti na ruském plynu a ruské ropě." Své obavy vyjádřilo 85 % diváků.


                 Další  informace a zajímavostmi  zde, včetně např. nového receptu na quasipaellu.

     


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688