Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Reality  |  10.12.2008 14:21:18

DTZ: Kanceláře se dále pronajímají, byť menší plochy

I přes stagnaci realitního trhu a zastavení řady developerských projektů poradenská společnost v oblasti nemovitostí DTZ hlásí řadu uskutečněných pronájmů. Ačkoliv v souhrnu nejde o tak velké plochy, jako zhruba 24 000 m2 předpronájmu pro Siemens v Praze-Stodůlkách ve 2. čtvrtletí, z pohybu firem lze vypozorovat expanzi řady z nich. „Firmy cítí, že právě v této době mohou dosáhnout velmi příznivých podmínek pronájmu. A to platí pro ty, co chtějí dále expandovat, i pro ty, které optimalizují náklady a hledají úspory i v oblasti pronájmu,“ vysvětluje Václav Bouček, vedoucí oddělení zastupování nájemců v pražské pobočce DTZ. Řadu firem nutí k přemístění svého sídla také to, že pokud nebude probíhat nová výstavba, lze se do dvou let nadít relativního nedostatku kvalitních kanceláří. A tudíž i tlaku na zvyšování nájemného. Ke společnostem, které v posledních měsících letošního roku obsadily nové kanceláře, patří například ČSOB v Bratislavě, HBO, Skype, Medtronic nebo stavební společnost PSG.

 

Významná transakce se povedla agentům DTZ při expanzi kanceláří pro mezinárodní společnost z oblasti IT a komunikací – Skype. Ta potřebovala ke svým stávajícím prostorám další desítky metrů čtverečních ve stejné budově ve velmi žádané lokalitě v Praze na Smíchově, v oblasti vykazující nízkou neobsazenost. Již od 1.12. tak může Skype využívat dalších 500 m2 moderních kanceláří v Paláci Křižík.

 

I další významná společnost Medtronic, pohybující se na trhu s medicínskou technikou, se bude stěhovat do 1 300 m2 na Prahu 5. Tým DTZ doporučil Oregon House nabízející moderní a flexibilní kancelářské prostory, stejně jako možnost skladových kapacit. Pro firmu je navíc příhodná blízkost nemocničních zařízení v této oblasti a vynikající dostupnost na silniční a dálniční tahy. Na Praze 4, v Pankrác House, pak začne v nových kancelářích o ploše 700 m2 brzy působit administrativa mezinárodní stavební společnosti PSG.

 

Významný obchod pak DTZ zprostředkovala pro holešovický areál Classic 7, kde si pronajala 1 400 m2 česká pobočka televizního koncernu HBO. Část jejích dosavadních prostor (500 m2) v objektu Pod Višňovkou na Praze 4 si rovněž prostřednictvím DTZ pronajala firma Mar Controls.

 

Pronájmy se neuskutečňovaly pouze v Praze. I v plzeňském regionu se podařilo najít vhodného nájemce, konzultační a technologickou společnost NESS Logos, která podepsala smlouvu na pronájem téměř 300 m2 v Avalon Business Centru. Vedle České republiky pracovali agenti DTZ i pro bratislavskou ČSOB, pro kterou vyjednali flexibilní nájemní podmínky na 800 m2 v budově Europeum Business Center v Bratislavě, kam přesídlili z budovy na Kolárské ulici. 

 

 

Lenka Pohlodková

Marketing and PR Manager, DTZ Praha

 

Jiří Hlinka

Smart Communication s.r.o.

 

 

DTZ

Společnost DTZ má vedoucí postavení ve světě jako poradenská firma v oblasti realit. Je to jedna z největších společností tohoto druhu. 12.500 zaměstnanců pracuje pro značku DTZ ve 150 městech 45 zemí světa. V Evropě, na středním východě, v Africe, Asii a Americe poskytuje firma komplexní služby a poradenství podložené výzkumem a rozsáhlými znalostmi místních trhů. Firma DTZ Holdings je veřejně obchodovatelná společnost kótovaná od roku 1987 na Londýnské burze cenných papírů. V roce 1992 založila společnost DTZ pobočkuČeské republice, kde pracuje tým 90 odborníků poskytujících širokou škálu služeb v oblasti realit, včetně poradenství při nákupu, prodeji a pronájmu nemovitostí, jakož i zastupování nájemců. Společnost DTZ Praha odolává silné konkurenci na realitním trhu - často díky skvělým znalostem místních podmínek a podpoře ze strany celosvětové sítě. www.dtz.com/cz

 

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688