Strategie.cz (Strategie.cz)
Marketing a média  |  16.10.2008 13:03:04

NBA v Berlíně bavila

NHL v Praze příliš nebavila, NBA v Berlíně ano. Deset dní dělilo od sebe zámořská představení ve dvou evropských metropolích.

Do Prahy zavítala hokejová NHL se dvěma zápasy základní části New York Rangers - Tampa Bay Lightning. Nová berlínská hala O2 World hostila poprvé v historii utkání dvou celků basketbalové NBA, New Orleans Hornets vs. Washington Wizards. V Praze se hrály oficiální duely o body, dalo se tedy očekávat napětí díky vážnosti utkání. V Berlíně šlo o přípravné zápasy před startem NBA. Existovaly obavy, že nebude, na co se dívat. Praha, kde akci pořádala agentura Česká sportovní, se zcela podřídila NHL a nenabídla divákům nic ze skutečné zámořské show. Diváky nebavili ani hlasatelé, ani doprovodné programy, protože vlastně žádné nebyly.

Berlín viděl pod taktovkou EA Sports večer plný napětí nejen díky špičkovému basketbalu, diváci se bavili o každičké přestávce. Show se "konala" i během oddechových časů během zápasů. Ano, lze rozumět argumentu, že není možné srovnávat oficiální zápas NHL s přípravným NBA. Pražští pořadatelé však již dlouho předem tvrdili, že pouze o přípravná utkání nestojí, protože by nepřinesla dostatek vzruchu a vzdělané české publikum by neuspokojila. Stejně tak mínili, že přinášejí do Prahy show, kterou divák v Česku ještě na vlastní oči neviděl. První duel Rangers - Lightning ani podle slov organizátorů nebyl tou nejlepší reklamou na NHL. A k zábavě se raději po skončení akce ani nevyjadřovali. Nebylo totiž k čemu a všechny výtky odmítali slovy: „Neslibovali jsme show, slíbili jsme, že přivezeme NHL do Prahy, a to se stalo.“

Organizace NBA se ukázala jako liberálnější, anebo vzdělanější v přístupu. Berlínští pořadatelé si vymohli vlastního německy hovořícího moderátora, který hodinu před prvním rozskokem bavil a vzdělával téměř zaplněné hlediště. Doprovodný program začínal již před halou, kde bylo možné soutěžit v házení na koš, tancovat na improvizovaném tanečním parketu pod taktovkou DJ. A divák se ani minutu nenudil, protože v každé přestávce se "něco" dělo. Od soutěží přes hudební či artistická vystoupení až po předání charitativního šeku. A ani s koncem zápasu nebyl konec akce. Deset minut po jeho skončení běžel na obří kostce ve středu haly přímý přenos tiskové konference s hráči a trenéry. Divák v Berlíně dostal za třetinové vstupné mnohonásobnou porci pražské "zábavy".

NBA v Berlíně bavila

Basketbalová show. Přípravný zápas NBA diváky v Berlíně bavil.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688