Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  12.08.2008 11:12:40

GE v souvislosti s OH v Pekingu utržila 1,7 mld.USD

Společnost GE, jež je celosvětovým partnerem olympijských her, oznámila, že se jí podařilo překonat cíl, který si pro pekingskou olympiádu vytyčila -  podílet se v souvislosti s olympiádou na čtyřech stovkách projektů a získat na tržbách přes 700 milionů amerických dolarů. Společnost NBC Universal rovněž dosáhne rekordu. Na příjmech z reklamy získá přes miliardu dolarů, díky čemuž se pekingské hry stanou nejúspěšnější v historii.

 

Společnost GE poskytuje technologie pro olympijské hry a další významné sportovní akce již přes sedmdesát let. V Pekingu byly tyto technologie použity na 37 oficiálních sportovištích a ve 168 komerčních budovách rozmístěných po celém městě. Několik projektů se dokonce může z hlediska Číny pochlubit „prvenstvím“: například jde o instalaci filtrační technologie pro bezpečnou pitnou vodu na Národním stadionu („Ptačí hnízdo“), 73 elektrických rozvodných stanic, jež budou zajišťovat napájení více než padesátky olympijských sportovišť, anebo sofistikovaný systém kontroly zavazadel na pekingském mezinárodním letišti. Kromě toho dodá společnost GE 120 turbín pro dvě větrné elektrárny v provincii Che-pej severně od Pekingu, které dodávají energii pro hlavní olympijská sportoviště.

 

„Společnost GE může hostitelským městům nabídnout širokou škálu klíčově důležitých technologických řešení,“ prohlásil předseda správní rady a generální ředitel společnosti GE Jeff Immelt, který zároveň dodal: „Naše společnost působí v Číně již přes sto let a jsme velice hrdi na to, že jsme mohli tak úzce spolupracovat jak s Organizačním výborem olympijských her v Pekingu tak s dalšími partnery a společně připravovat tuto zemi na největší sportovní klání v dějinách.“

 

Technologie dodávané společností GE hrají klíčovou roli hned na několika významných olympijských sportovištích přímo v Pekingu i v blízkém okolí: například na Národním olympijském stadionu, v Národním plaveckém centru („Vodní kostka“), v Národní kryté hale nebo na baseballovém hřišti. Po celém Pekingu pak společnost GE podpořila výstavbu mnoha infrastrukturních projektů a zařízení, včetně energetických distribučních systémů v pekingských rozvodných závodech, na trase 4 metra a na pekingském mezinárodním letišti.

 

„Díky pomoci, kterou poskytla organizátorům Olympijských her společnost General Electric, se podařilo Peking výrazně změnit,“ prohlásil předseda marketingové komise Mezinárodního olympijského výboru Gerhard Heiberg. „Společnost GE dodala organizátorům řadu řešení, od městské infrastruktury až po zařízení na ošetřování vody, jež jsou zárukou, že hry proběhnou hladce a že sportovci, návštěvníci i novináři budou mít k dispozici vše potřebné.“

 

Ecomagination – za udržitelné olympijské hry

V souladu s programem ecomagination, celopodnikovou iniciativou společnosti GE, jejímž cílem je uvádět na trh technologie, které klientům umožní reagovat na naléhavé ekologické problémy, zajišťuje General Electric pro Peking řadu dodávek v oblasti čisté energie: pro dvě větrné elektrárny severně od Pekingu bylo dodáno celkem 120 větrných turbín, které budou do národní rozvodné sítě dodávat 180MW ekologicky čisté energie, jež bude použita k napájení okolních měst. Tyto dvě větrné elektrárny dokáží zajistit elektrickou energii pro téměř 400 000 průměrných čínských domácností, což přepočteno na emise oxidu uhličitého znamená úsporu přes 400 000 tun. Tato iniciativa je zcela v souladu se záměry organizačního výboru letošní olympiády, který usiluje o to, aby hry v Pekingu byly právem charakterizovány jako „zelené“.

 

Kromě dvou různých systémů pro ošetření vody, které byly dodány pro čínský Národní stadion, dodala společnost GE technologie zpětné osmózy pro čistírnu odpadních vod Tang-šan, nacházející se východně od Pekingu na severočínské planině. Tato čistírna každý den vyprodukuje přes 93 tisíc tun vyčištěné vody, což je množství, které by postačilo k naplnění 37 olympijských plaveckých bazénů. Voda z této čistírny se bude používat pro průmyslovou výrobu v industriální zóně Tang-šan Nan-bao. Filtrační technologie GE se používají též v čistírně odpadních vod v Qinghe. Tento projekt zajistí denně 80 000 kubických metrů odpadní vody, jež bude recyklovaná pro účely zajišťující úpravu okolní krajiny během olympijských her.

 

Technologie pro zpracování vody – GE zanechá v Číně svůj odkaz

V květnu 2008 oznámila společnost GE, že jako dar věnovala městu Dongguang dva systémy pro ošetření vody, jež zajistí pitnou vodu pro více než 60 000 obyvatel města a okolních vesnic. Oba systémy byly darovány čínskému lidu s cílem zajistit místním obyvatelům přístup k čisté, pitné vodě, a tak zlepšit jejich zdravotní stav. Společnost GE ve spolupráci s Ministerstvem vodních zdrojů Čínské lidové republiky ještě letos v létě v městě zprovozní plnohodnotnou čističku a dodá i mobilní jednotku, jež bude zajišťovat dodávky pitné vody pro okolní vesnice. Je to vůbec poprvé, co bude v Číně použit takovýto vyspělý mobilní systém pro ošetření vody, jež bude zajišťovat pitnou vodu pro oblasti, které jsou z dosahu centralizované vodohospodářské infrastruktury.

 

GE Healthcare – špičková diagnostika pro olympijské sportovce

Společnost GE Healthcare úzce spolupracuje s předními lékařskými odborníky olympijského hnutí a společně propagují nové technologie, které umožňují lepší diagnózu sportovců a mohou posloužit i široké veřejnosti. Společnost GE i nadále pokračuje v revolučním výzkumu tělesné kondice olympijských sportovců, který odstartoval již před olympijskými hrami v Turíně v roce 2006. Cílem tohoto výzkumu je ukázat, že správným monitoringem a včasnou diagnózou lze předcházet vážným zraněním a že je možné i díky nim zvyšovat výkon sportovců. Společnost GE dodává pro pekingské hry též špičková diagnostická zařízení pracující na bázi ultrazvuku, MRI a EKG. Technologie vyvíjené společností GE jsou používané i v nemocnici v olympijské vesnici, již obývá přes 10 500 sportovců z více než 200 zemí světa. V nemocnici působí i přední lékaři ze Spojených států, Číny, Itálie, Francie a Španělska, kteří dohlížejí na zdraví olympioniků během her.

 

NBC Universal

Na přenosech z her se bude podílet sedm kanálů stanice NBC Universal: NBC, USA, MSNBC, CNBC, Oxygen, Telemundo a NBOlympics.com. Celkově nabídnou divákům ve Spojených státech přes 3 600 hodin televizního přenosu, což z těchto her činí nejambicióznější mediální projekt v dějinách amerických televizních přenosů – oněch 3 600 hodin je totiž o plných 1 000 hodin více než celková délka všech televizních přenosů v amerických dějinách od olympiády v Římě roku 1960. Během 17 dnů trvání olympijských her bude NBC Universal vysílat celkem přes 212 hodin denně. Pekingské hry se budou moci pochlubit nejrozsáhlejším živým vysíláním, a to navzdory dvanáctihodinovému časovému rozdílu mezi východním pobřeží Spojených států a Čínou. Další novinkou je to, že poprvé v dějinách bude celá olympiáda vysílána ve vysokém rozlišení. Na serveru NBCOlympics.com budou mít uživatelé přístup zhruba k 2 2000 hodinám živého video záznamu, což bude na této stránce vůbec první živě přenášené video.

 

O společnosti GE

GE, to je Imaginace v práci. GE je diverzifikovaná společnost podnikající v oblasti technologií, médií a finančních služeb. Ve všech těchto oblastech se zaměřuje na řešení jedněch z nejobtížnějších problémů světa. Společnost nabízí široké spektrum produktů od leteckých motorů přes elektrické turbíny, zařízení na zpracování vody, bezpečnostní technologie až po lékařská zařízení, firemní i spotřebitelské produkty, média a pokročilé materiály. Společnost GE poskytuje služby klientům ve více než 100 zemích světa a zaměstnává přes 300 000 lidí. Více informací najdete na adrese www.ge.com

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688