Strategie.cz (Strategie.cz)
Marketing a média  |  29.07.2008 14:03:03

Mladá fronta Economii nekupuje

Mladá fronta vydala oficiální stanovisko ke spekulacím o údajném nákupu vydavatelství Economia. Jeho obsah přetiskujeme.

Vydavatelství Mladá fronta se ohrazuje proti nepodloženým tvrzením, že za ní stojí ruský kapitál. Vlna zájmu o strukturu akcionářů Mladé fronty souvisí s prodejem vydavatelství Economia. O koupi vydavatele Hospodářských novin, týdeníku Ekonom a celé řady odborných titulů, se jistě uchází více zájemců. Mladá fronta mezi nimi však není.

„Naším investorem je americký fond European Financial Services se sídlem v USA,“ uvedl Michael Dědeček, člen představenstva vydavatelství Mladá fronta. „Jeho akcionáři jsou fyzické osoby – Američané, Britové a Češi. Žádný občan bývalého Sovětského svazu mezi nimi prostě není. V médiích proběhly dokonce spekulace, že jsme buď něčím bílým koněm, nebo naopak, že za nás při nákupu Economie jedná někdo jiný. Ani jedno tvrzení není pravdivé. Vydavatelství Mladá fronta ani žádná jeho mateřská, dceřiná nebo sesterská společnost vydavatelský dům Economia v žádném případě kupovat nebude,“ potvrdil Dědeček.

„Z médií jsem se také dozvěděl, že naším prostřednictvím pak bude obsah Hospodářských novin a týdeníku Ekonom údajně ovlivňovat ruská mafie nebo snad dokonce rovnou Kreml a manipulovat tak českým veřejným míněním. Média, která takové informace šíří, lituji. Jako člověk, který se v mediální oblasti pohybuje už řadu let, mám jedno doporučení: Svůj redakční obsah by si právě jejich redakce měly nechat ovlivňovat někým soudným. Ušetřily by si notnou dávku ostudy. Opakuji: za vydavatelstvím Mladá fronta nestojí žádný ruský kapitál. Přestože vyjednáváme o celé řadě akvizic, tak vydavatelství Economia nekupujeme,“ uzavřel Michael Dědeček.

Mladá fronta (MF) je rychle rostoucí firmou, která vydává 45 periodik a každý rok kolem 200 knižních titulů. Za rok 2007 dosáhla obratu 800 mil. a letos očekává obrat přes 1 mld. . MF je na českém trhu jedničkou v několika vydavatelských segmentech. Patří k nim mimo jiné dětské a odborné zdravotnické tituly. MF také vydává úspěšný ekonomický deník E15. Vydavatelství MF je aktivní také na Slovensku a v Rumunsku. V Rumunsku je vedoucí firmou v oblasti odborných medicínských titulů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688