IQ-TRADE (IQ-TRADE)
Akcie ve světě  |  17.04.2008 11:07:00

Americké akcie vyskočily po výsledcích JPMorgan, Coca Cola a Intel

Akcie na Wall Street ve středu vyskočily o více jak 2 procenta poté co lepší než očekávané výsledky hospodaření titulů blue chips Intel, JPMorgan Chase nebo Coca Cola uklidnily obavy investorů že zpomalující americká ekonomika negativně ovlivní firemní výsledky v prvním čtvrtletí.

Středeční blok smíšených makrodat nijak nerozladil pozitivní sentiment. Realitní sektor stále nedosáhl svého dna. Počet zahájených staveb a povolení je nejnižší od roku 1991. Spotřebitelská inflace byla v březnu pod kontrolou a její růst mírně zpomalil, jádrová inflace dosahuje v 1Q 2,0%. Komeční zásoby ropy nečekaně klesly což podpořilo ceny černéhop zlata na nový rekord téměř 115 dolarů za barel. Americký průmysl v březnu nečekaně zrychlil ačkoli se čekal další útlum.

Dow Jonesův index uzavíral o 256,8 bodů výš na 12,619.27bodu. Dvacet osm z třicítky titulů hlavního indexu uzavíralo v pozitivním teritoriu včele s JPMorgan Chase, Intel nebo Caterpillar. Širší index S&P 500 vyskočil o 2,27% na 1364,71bodů, technologický index Nasdaq Composite vylétl o 2,8% a zakončil na 2350,10bodů.

Fokus byl zaměřen na finanční sektor. Až doposud podle odhadů TF celkové výsledky sektoru meziročně klesají o 14,5% drtivá většina asi 90% společností je teprve zveřejní.

Investiční banka JPMorgan Chase vykázala v 1Q niižší než odhadovaný pokles zisku a vyšší tržby. Čitý zisk jí klesl o polovinu z $1,34 na akcii před rokem na pouhých 68centů na akcii. Tržby vyskočily na $17,9mld. Výsledky předčily negativní odhady WS které čekaly 68centů na akcii a obrat $17,4mld. Dow komponent JPM vyskočil o 6,74% a byl nejlepším titulem dne.

Pokles zisku o 11% hlásila i banka Wells Fargo nicméně výsledek 66centů na akcii vyšel nad odhady WS. Akcie posílily o 4,31%. Největší světový výrobce čipů Intel úterními výsledky rovněž nezklamal a výhled zisku pro 2Q předčil odhady. Blue chip si polepšil o 5,83% a zaznamenal druhý nejlepší výsledek dne. Coca Cola stoupl meziročně zisk o 19% a tržby o 6% což vyznělo nad průměrné odhady. Po zvonění ohlásily lepší než očekávané výsledky společnosti IBM a eBay dík silnému obratu zejména na domácím trhu ale i v zámoří.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

23.10.2020Výsledky Coca-Cola za 3Q překonaly odhady Research (J&T BANKA)
26.07.2017Coca Cola lepší výsledky, než očekávané Markéta Höfferová (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688