Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Z domova  |  19.11.2007 09:48:08

Pokračování R6 má přitáhnout do Karlových Varů nový investorský zájem

S nejmladší starostkou v zemi – Veronikou Vlkovou, primátorkou Karlových Varů si redakce Kurzy.cz povídala o rozvoji lázeňského města. Pokud si myslíte, že Vary to „mají“  díky prestiži filmového festivalu a továrně na Becherovku jednodušší, mýlíte se. Konec, konců, přečtěte si sami, co chystá a plánuje nejznámější české lázeňské město.

 

Nedávno město Karlovy Vary a ŘSD otevřely dlouho očekávaný průtah městem, jak tato stavba ovlivní zájem investorů o kraj, potažmo samo město?

Na otevření čekaly celé Karlovy Vary, tudíž máme velkou radost, že jsme konečně stavbu dotáhli do úspěšného konce. Průtah samozřejmě pomůže přetížené dopravě v samotných Karlových Varech, ale také přiblíží spojení Chebu, Sokolova a Karlových Varů s Prahou. Každé zlepšení dopravní dostupnosti je dobrý základ pro rozvoj podnikání a příliv dalších investic. Věříme, že se otevřením průtahu Karlovy Vary, a potažmo celý kraj, pro investory zatraktivní. Chceme Karlovy Vary zatraktivnit nejen jako turistickou destinaci, ale i místo, kde se dobře podniká a žije. Bude to znamenat zdravý rozvoj města a lepší zaměstnanost.

 

Karlovy Vary jsou sice tradičním lázeňským městem, ale v poslední době také hodně často spojovány s nekontrolovatelnou a ničím neuhlídatelnou rozpínavostí ruských subjektů, kdybych byl investor, co byste mi na takové tvrzení řekla?

V první řadě musím popřít, že Karlovy Vary jsou pod nekontrolovatelným tlakem kohokoliv. Samozřejmě, že všechny procesy, které se ve městě dějí, máme pod kontrolou a standardně hlídáme dodržování všech pravidel a zákonů. Karlovy Vary jsou otevřeny všem investorům, kteří chtějí na území města poctivě podnikat v mezích zákonů České republiky a jejichž podnikatelský záměr je přínosný pro město a jeho občany. Chcete-li investovat v Karlových Varech, dodržovat zákony a například vytvářet nová pracovní místa pro Karlovaráky, jste srdečně vítán a můžete počítat s naší plnou podporou. A je nám jedno, zda jste Čech, Němec, Američan nebo Rus. Naopak proti všem nepoctivcům bojujeme a budeme bojovat všemi zákonnými prostředky.

Investorům také můžeme nabídnout zlepšující se infrastrukturu, plnou podporu města, místní pracovité lidi a hezké prostředí.

 

S investorským apetytem souvisí také dopravní a bytová infrastruktura, co mohou nabídnout Karlovy Vary v této oblasti?

K výraznému zlepšení dopravní infrastruktury došlo již zmiňovaným otevřením průtahu městem. Dopravní obslužnost Karlových Varů je tak nyní na velmi dobré úrovni a to jak po silnici, tak po železnici. V oblasti bytové infrastruktury podniká město rovněž kroky k neustálému zlepšování. Příkladem je projekt výstavby startovacích bytů pro mladé rodiny s dětmi, k němuž máme již stavební povolení. Věřím, že všechny uvedené příklady pomohou přilákat nové investory, ale především povedou ke zlepšení kvality života občanů Karlových Varů.

 

Lze ještě dále rozvíjet samotné lázeňství v regionu?

Především musíme všichni dělat maximum proto, aby současná nabídka lázeňských služeb byla co nejkvalitnější a zároveň dostupná co nejširším vrstvám. Intenzivně jednáme s hotely i lázeňskými domy o možnostech mimo sezónních slev. U příležitosti 650. výročí založení města také rozjíždíme kampaň, jejímž cílem je představit české veřejnosti všechna lákadla Karlových Varů a lázně jsou lákadlem z největších.

 

Dalším lákadlem Varů je filmový festival, na který se napojuje řada dalších "byznysů". Jakou strategii má město v tomto segmentu?

Díky filmovému festivalu se Karlovy Vary dostávají do povědomí jak české tak zahraniční veřejnosti. Přijíždí k nám celá řada osobností z kulturní, politické i obchodní sféry. Toho je třeba využít k navázání cenných kontaktů a vedení rozhovorů o problémech, které město trápí. Město Karlovy Vary si uvědomuje, že filmový festival je jednou z nejvýznamnějších akcí a to i v celorepublikovém měřítku. Proto jej hodláme i nadále podporovat. Uvědomujeme si, že z festivalu těží město, místní podnikatelé i občané. Ale chceme dát hlavně lidem vědět, že Karlovy Vary umějí nabídnout mnohem víc.

 

Veřejnost zná město i díky proslulému golfovému hřišti, jaké sportovní plány má ale město do budoucna vůbec?

Největší akcí je jednoznačně multifunkční aréna, která se stane centrem sportu a kultury v Karlových Varech. Kromě toho chceme propagovat hlavně zdravý životní styl, možnosti turistiky, všech dalších sportů, jako golfu, tenisu a podobně. Budeme také podporovat rozvoj a obnovu všech hřišť na území města. 

 

Hodně se mluvilo před vstupem do EU o přeshraniční spolupráci a vytváření projektů s Němci, na druhou stranu ale aktuální situace není příliš růžová, souhlasíte?

Řada projektů se připravuje, ale klíčová je infrastruktura. Bez dobré dopravní dostupnosti zejména s Německem a Prahou je řada projektů neuskutečnitelná. Ale mohla bych zmínit například obnovu hotelu Dvořák jako úspěšný projekt, který vznikl po vstupu do EU.

 

Kdyby se vás investoři zeptali: Co dneska nejvíc pálí Karlovy Vary, co byste odpověděla?

Určitě je to už mnohokrát zmiňovaná dopravní dostupnost v rámci ČR a s Německem. Kromě toho je potřebné revitalizovat průmyslová odvětví i přímo objekty, kde dříve Karlovy Vary vytvářely hodnoty.

 

 

Veronika Vlková se narodila v roce 1974 v Karlových Varech. Je vdaná od roku 1999 a má dvě děti: dceru Annu-Marii (*2001) a syna Tomáše (*2007). Po ukončení základní školy a Prvního českého gymnázia v Karlových Varech absolvovala studium právnické fakulty University Karlovy (1992 - 1997). V průběhu vysokoškolských studií získávala praxi na právním oddělení Grandhotelu Pupp a dále následovala pozice právní referentky advokátní kanceláře. Po ukončení vysokoškolského studia plynule přela do pozice advokátního koncipienta a od roku 2001 působí jako advokátka v Karlových Varech. Od listopadu 2006 zastává funkci primátorky města Karlovy Vary. Je členkou ODS.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688