Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Osobní finance  |  07.11.2007 11:20:49

Top-Pojištění.cz zveřejnil sazby všech pojišťoven

Internetový portál Top-Pojištění.cz zveřejnil i v letošním roce jako první přehled všech sazeb povinného ručení pro rok 2008. Jednoduchý ale komplexní kalkulátor porovnání aktuálních nabídek pojišťoven na českém trhu s možností uzavření pojištění přes internet využívají návštěvníci internetových stránek www.top-pojisteni.cz už 2 roky. Počet uživatelů se přitom stále zvyšuje. Díky současnému počtu svých klientů i měsíční návštěvnosti je internetový portál www.top-pojisteni.cz v současnosti největším prodejcem pojištění přes internet v ČR.

 

Každoročně oznamují pojišťovny v těchto dnech nové sazby pojištění odpovědnosti
za škodu způsobenou provozem vozidla – tedy povinného ručení na příští rok. Původně monopolní systém se nyní plně transformoval na povinné smluvní pojištění a také většina smluv je rozprostřena do celého roku. „Zhruba 30% motoristů se může do 19. 11. 2007 rozmyslet, zda budou pokračovat od 1. 1. 2008 u své stávající pojišťovny a nebo svoji současnou pojistku vypoví a přejdou k pojišťovně jiné,“ říká Pavel Ronovský, jednatel společnosti
Top-Pojištění.cz.

 

V současné době nabízí povinné ručení už 10 pojišťoven na českém trhu. V letošním roce zahájily prodej pojišťovny DIRECT a jako zatím poslední vstoupila na trh Dolnorakouská pojišťovna. „Právě Dolnorakouská a Generali pojišťovna byly jediné, které nezměnily sazby pro příští rok. Od 1. 10. 2007 funguje v ostrém provozu také nová společná databáze škod České kanceláře pojistitelů. Její praktický dopad se ale u většiny pojišťoven projeví až teprve v příštím roce, kdy by měla vstoupit v platnost také připravovaná novela zákona č. 168/1999 Sb. Prakticky dle tohoto systému zatím kontroluje bonusy nových pojištěnců jen pojišťovna UNIQA a motoristé tedy stále musejí dokládat potvrzení o bezeškodném průběhu pojištění od původního pojistitele,“ upřesnil Pavel Ronovský.

 

Portál www.top-pojisteni.cz byl v listopadu 2005 prvním na českém internetu umožňující pomocí jednoduchého kalkulátoru porovnání nabídek všech pojišťoven. Tato služba je praktická i vzhledem k různému způsobu určování sazeb jednotlivými pojišťovnami. Díky tomu stoupá její obliba nejen ve světě, ale také v ČR. Top-Pojištění.cz s.r.o. je nezávislý pojišťovací makléř a nabízí svým uživatelům uzavření pojištění online. Motoristé pak obdrží během hodiny veškeré dokumenty v elektronické podobě na svůj mail a nejpozději třetí den pak naleznou kompletní složku ve své schránce. Podle průzkumu každý druhý český občan, který internet používá, uvažuje o uzavření pojištění online. Chce zejména ušetřit čas a také nemalé peníze díky internetovým slevám.

 

Společnost Top-Pojištění.cz patří do mezinárodní skupiny GrECo International, která je předním pojišťovacím makléřem pro korporátní klienty na českém trhu už 15 let. Tato finanční skupiny působí v 15 zemích střední a východní Evropy a internetová divize GrECo Direct provozuje podobné portály také v Maďarsku, Rakousku a připravuje expandování do Polska a na Slovensko. Top-Pojištění.cz je licencovaný pojišťovací agent a makléř a je členem AFIZ (Asociace finančních a investičních zprostředkovatelů) a APEK (Asociace pro elektronickou komerci).

Modelový příklad povinného ručení na rok 2008, včetně kompletního přehledu cen naleznete ZDE

Přehled nových sazeb všech pojišťoven

 

Allianz pojišťovna

Pojišťovna Allianz zvedla sazby v průměru o 3,5%. Navíc zavedla pro podzimní období akční klientskou slevu 10%. Většině klientů se zvýší úroveň bonusu o 5%, a pojistné jim tedy lehce klesne. Nabídka obsahuje tři úrovně limitů krytí. Jako jediná nabízí možnost sjednání spoluúčasti na zaviněné škodě s poskytnutím slevy 6% nebo 11%. Sazby segmentuje především dle bydliště a věku.

 

Česká podnikatelská pojišťovna

ČPP opět razantně změnila svoji nabídku povinného ručení a upravila dosavadní tarify. Základním produktem je tzv. SPOROPOV s určený hlavně pro osobní vozidla a dále pak produkty Speciál Plus a Super Plus u kterých je poskytováno úrazové pojištění řidiče zdarma. Ke všem třem produktům lze pojistit vozík nebo moped zdarma. Segmentace se řídí bydlištěm a věkem pojistníka a stářím vozidla. Základní sazby ČPP zvýšila o cca 5%. Hlavní novinkou je akční sleva v podobě tzv. extra bonusu PROFI ve výši 15% pro všechny nové klienty.

 

Česká pojišťovna

Nejsilnější Česká pojišťovna již ve své mediální kampani od 1. 10. 2007 propaguje dvě hlavní novinky letošního roku ve své nabídce a to úrazové pojištění řidiče zdarma a 5% slevu pro dobré řidiče, pokud neměli poslední 3 roky žádnou škodu a uplatňují tedy bonus. Své sazby zvýšila o 4,5% a pro většinu stávajících klientů zůstane pojistné tedy skoro stejné.

 

ČSOB pojišťovna

Pojišťovna s bobrem jako svým maskotem také motivuje dobré řidiče akční 15% slevou (druhém roce je sleva 10% a ve třetím 5%). Mezi její další benefity patří úrazové pojištění řidiče zdarma, nebo také krytí poškození na vlastním vozidle u nejvyšší varianty Promiant. Sazby pro rok 2008 navýšila v průměru o 9%.

 

DIRECT pojišťovna

TDIRECT Pojišťovna operuje při 20% slevě s konečnou částkou na pojistné smlouvě, tedy s tou, ve které jsou započítány všechny bonusy a také všechna připojištění. Platí-li klient u svého současného pojistitele roční pojistné například 4000 , bude po 20% slevě platit u DIRECT Pojišťovny částku 3 200 (včetně bonusu). Jeho bezeškodní dobu mu DIRECT Pojišťovna samozřejmě převede a zohlední i v dalším průběhu pojištění
 

Dolnorakouská pojišťovna

Tato nová pojišťovna na našem trhu zahájila prodej letos na podzim a zcela logicky nemění sazby od nového roku. Svoji cílovou skupinu vidí především na venkově a to zejména v oblasti jižní a severní Moravy. Limity krytí jsou spíše v nižší části spektra, ale pro většinu řidičů plně dostačující.

Generali pojišťovna

Tato italská pojišťovna se lvem ve znaku upravila své sazby již na počátku letošního léta, a proto také nezdražuje od ledna 2008. Sazby jsou zajímavé především pro venkov a specialitou je možnost uplatnit bonus i na druhé vozidlo stejného majitele.

 

Kooperativa pojišťovna

Druhá největší pojišťovna v oblasti povinného ručení zvýšila své sazby od 1. 11. 2007 o cca 4,6% v průměru. Osobní vozidla do 3,5 t jsou zdarma živelně pojištěna proti škodám povodně, záplavy, pádu stromu atd. Všichni noví motoristé také obdrží poukázku na rozšířené asistenční služby a mohou si také uzavřít celoroční cestovní pojištění s výraznou slevou.

 

Triglav pojišťovna

Největší slovinská pojišťovna, která patří v oblasti povinného ručeníČR mezi jednu z nejlevnějších, zvýšila své sazby pro rok 2008 o více než 13%. Jako jedna z mála pojišťoven své sazby nesegmentuje podle žádných kritérií a nabízí jeden limit krytí ve výši 50 mil. pro škody na majetku i na zdraví. Jako benefit poskytuje motoristům úrazové pojištění a pojištění právní ochrany zdarma.

 

UNIQA pojišťovna

Jediná pojišťovna UNIQA kontroluje již od 1.10.2007 všechny nové smlouvy prostřednictvím centrální databáze škod ČKP. Od stejného data také upravila své sazby o 7%. Pro všechny nové smlouvy uzavřené do konce roku 2007 nabízí 15% slevu dobrého řidiče. Podmínkou pro její získání je bezeškodný průběh min. poslední 3 roky. Pro vozidla do roku 2000 nabízí povinné ručení s připojištěním odcizení a požáru vozidla.

 

Wüstenrot pojišťovna

Pobočka slovenské pojišťovny Wüstenrot nabízí povinné ručení pro osobní vozidla od jara 2006. S ohledem na novou antidiskriminační směrnici EU již nebude rozlišovat sazby podle pohlaví, což bylo výhodné pro ženy řidičky a sazby zvýšila v průměru o 8%.

29.09. 13:30  Výhodné sazby (Majkl)
15.06. 07:51  Výhodné sazby (Petros)

Poslední zprávy z rubriky Osobní finance:

St 10:48  Informace ke změnám zákona o dani z nemovitých věcí valasskemezirici.cz (Valašské Meziříčí)
St 10:42  Volvo po celkem dobrých výsledcích za 1Q roku ztrácí cca 6% Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
St   0:00  Penzijní připojištění se mění, pro koho je výhodné Petr Holub (MojeNebankovka)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688