Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Finance  |  27.06.2007 10:26:33

ČS - koment pro 27.6. - penzijní reforma, daně, ECB komentáře ke Slovensku

ČR

·   Včera zahrozil Nečas. Jako ministr. Že prý už má skoro hotovou reformu penzijního pojištění, tedy alespoň její první část. Zatím samé dobré věci – do důchodu později, delší doba,za kterou musíte být pojištěni a věčným študákům, kteří by se chtěli případně prostudovat do důchodu, udělá čáru (...) přes rozpočet zrušení započtení doby školení . No, ale to všechno jenom pokud to pak odklepne Parlament. Pokud tedy ještě v té době nějaký Parlament vůbec bude.

·   Pak se ozvali hoši z ODS (Doktor): Že prý s daněmi pro firmy dolu už tento rok , a stejně více povolit daně zaměstnancům. Tady levičák Jakub to sice  bude nést s nemilostí, nicméně z mé strany hlasité Jasně!!!  I když fakt nevím, co s toho baťohu ve finále M.T. zbude.  

Region

·   PL: Dnes  převezmou centrbank štafetu PL, Mária tady čeká, že se s tím hikem ještě počká. Jestli mi rozumíte....No, důvodů pro hike je dost již teď (i když to ty včerejší maloobchodní tržby trošičku zchladily), nicméně čekání na novou inflačku by mělo ve finále způsobit, že hike nejdřív až v červenci. Důležitější než rozhodnutí (hike je zčásti v trhu započten,takže i překvapivé rozhodnutí bez dopadu na trh) komentář po něm.  

·   SK : včera žiadna zmena sadzieb, tak ako sme čakali. Takže dvojtýždňová sadzba ip (termín mojej babičky zo SLK, znamená „stále“) na 4.25%, asi aj kvôli slabšej korune.  

·   Včera zveřejnila ECB memorandum, kde  vyzývá k zohlednění „udržitelnosti inflačního vývoje slovenské ekonomiky“ při posuzování toho, jestli EUR na SLK ano nebo ne. Mně osobně to spíše připadá, jakože hledají důvod proč ne...I když v zásadě  jsem euroskeptik a proto by mně to zas tolik nemrzelo...

Svět

·   Ve světě včera za Spojené státy  prodeje nových domů, v květnu pokles meziměsíčně o 1.6 %,  a k tomu revize za duben, kde proti původnímu číslu (92 tis.) se skutečně prodalo ve finále o 5tis. méně (ten rozdíl jsou transakce zrušené na poslední chvíli). Zajímavým je spíše růst mediánové ceny domů. Z toho bych ale zatím na dramatické zlepšení situace na trhu nemovitostí neusuzoval. Při průměrné délce mezi začátkem transakce k nákupu domu a její finalizací zhruba 14 týdnů se vzhledem k nedávnému růstu dlouhých sazeb (a na to okamžitě reagujících hypotečních sazeb) ještě podle mně máme na co těšit (ten efekt se bude do budoucna v prodejných číslech ještě objevovat)  

·   Dnes objednávky dlouhodobé spotřeby, ty jsou nějakou dobu v klesajícím trendu, tak uvidíme. Výrazně negativní číslo může zakývat s dolarem.

Martin Lobotka

Tyto zprávy pro vás vytváří Analytické oddělení České spořitelny

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688