IQ-TRADE (IQ-TRADE)
Akcie ve světě  |  07.06.2007 11:52:00

Americké akcie ve středu prudce klesly (7.6.2007)

Americké akcie prodloužily úterní korekci, všechny tři hlavní indexy prudce klesly poté co makrodata produktivity za první čtvrtletí vyzněla nečekaně slabá při současném růstu nákladů na jednotku práce což zvýšilo obavy z inflace. Ekonomové Goldman Sachs potvrdili hrozbu inflačního prostředí v USA

Dow Jonesův index klesl o 0,95% a uzavíral na 13 465,67 bodu. Pouze pět titulů z třicítky hlavního indexu dokázalo zaznamenat zisk. IBM vedly index dolů a klesly 3,4%. Širší index S&P 500 oslabil o 0,89% na 1517,38 bodů a technologický index Nasdaq Composite spadl o 0,92% na 2587,18 bodů.

Po nečekaně silném růstu zásob ropných produktů klesly ceny benzínů a stáhly dolů akcie ropných společností. Dolů rovněž zamířil softwarový a telekomunikační sektor. Akcie servisní finanční a pojišťovací společnosti Prudential Financial klesly o více než procento poté co nečekaně oznámila plán propustit 420 zaměstnanců napříč USA, ukončit analytický servis i obchodování. V r 2004 se PRU sloučila s Wachovia a kontrolovala 40% společnosti. Společně s WB ale plánuje akvizici A.G.Edwards.

Akcie TD Ameritrade vyskočily o 3,7% po oznámení o restrukturalizaci společnosti a možném sloučení s konkurencí. V úvahu přicházají Charles Schwab nebo E Trade Financial. Od dubna už akcie AMTD vzrostly o více jak 43%. Akcie Net Flix byly dnes středem zájmu po spelulacích o převzetí od Amazon Com. NFLX si polepšily o 5,7%. DS a Credit Suisse snížily hodnocení pro Gilead Sciences a akcie ztratily 2,4%.

Na komoditním trhu stoupla cena ropy s červencovým doručením na Nymex o 35 centů na 65,96 za barel. Naopak aktivní futues na benzín klesal o 1,7 centů na $2,190 za galon. Cena zlata stagnovala a americký dolar po neurčitých komentářích prezidenta ECB Tricheta ihned po rozhodutí o zvýšení sazeb v eurozóně na rovná 4,00% nečekaně zpevnil. Dolar si polepšil z úterních $1,3517 na $1,3497.





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688