Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  08.02.2007 15:51:29

BHS - cíl pro TO2 potvrzen na 546, doporučení DRŽET

TO2 - cíl 546 / Držet.

Potvrzení cílové ceny p
řed výsledky za rok 2006 a snížení doporučení v souvislosti s tržní cenou nedaleko ceny cílové.

Období před blížím se zveřejněním hospodaření společnosti za rok 2006 s sebou nese kromě samotných ročních čísel také otazníky nad tím, jak se společnosti daří naplňovat cíle v oblasti zastavení poklesu výnosů (zejména v segmentu pevných linek), jak dosavadní vývoj hodnotí a jaká opatření případně učiní i jak se např. postaví k další dividendové politice. I když věříme v perspektivu tohoto titulu, současné doporučení na základě výše uvedeného formulujeme na úrovni držet.

Společnost Telefónica O2 doposud působila výhradně na českém trhu; zahájení provozu mobilní sítě na Slovensku má zatím méně konkrétní obrysy. Společnost Telefónica O2 zaujímá prakticky celý český trh v oblasti přístupu k veřejné telefonní síti, zhruba 35 %-ní podíl v počtu širokopásmových přístupů v sítích elektronických komunikací a cca 40 %-ní podíl z pohledu počtu mobilních zákazníků.

Trh mobilní telefonie a širokopásmového připojení je v České republice stále růstovým trhem, a to zejména díky mobilnímu segmentu a dílem i díky širokopásmovému připojení k síti. Budoucí výnosy jsou stále více spojeny s přenosem dat a nabídkou obsahu. V tomto smyslu se na jedné straně otevírají možnosti nabídky služeb s přidanou hodnotou (IPTV) na straně druhé na tento trh začínají vstupovat konkurenti z dříve více odděleného mediálního segmentu. Důkazem růstu konkurenčního prostředí i důvěry v perspektivy tohoto trhu je i ohlášený vstup čtvrtého mobilního operátora Mobilkom na český trh.

Jednorázové změny ve vývoji společnosti Telefónica O2 pramení velkou měrou ze strategie formulované novým majoritním vlastníkem společnosti – španělskou Telefónicou. Výslednicí jednorázových faktorů byly a jsou procesní a organizační změny, do značné míry jednorázového (jedinečného) charakteru, jejichž účinky nebudou pravděpodobně dílem okamžiku, ale mohou se z povahy jejich podstaty rozprostřít do několika budoucích let a může se blížit modelu organického vývoje.

Přes výrazný pokrok v aktivitách na Slovensku jsou představy o možných přínosech ke konsolidovaným výnosům a ziskůmy společnosti Telefónica O2 ČR zatím ještě příliš neurčité. Navíc riziko odejmutí licence v souvislosti s kritkou průběhu tendru není nulové, i když s odstupem času klesá. Proto rozvoj mobilní sítě na Slovensku není zatím součástí finančního modelu v této analýze; společnost plánuje bližší informace a záměry zveřejnit při příležitosti oznámení výsledků roku 2006 22.2.2007.

Standardní postup sestavení finančního plánu a diskontování volných hotovostních toků poskytl pravděpodobný odhad vnitřní hodnoty akcie ve výši 552 Kč/akcii, nepříliš vzdálené od současné cílovéceny 546 Kč na akcii. Vzhledem k minimálnímu číselnému rozdílu je cílová cena ponechána beze změny. V současném období před blížím se zveřejněním hospodaření společnosti za rok 2006, jež s sebou nese otazníky jako např., jak se společnosti daří naplňovat cíle v oblasti zastavení poklesu výnosů (zejména v segmentu pevných linek), jak dosavadní vývoj společnost hodnotí a jaká opatření případně učiní i jak se postaví k další dividendové politice atd. snižujeme doporučení na „držet“.

Za hlavní rizika postupu užitého k odhadu vnitřní hodnoty akcie a budoucícho vývoje lze považovat především:

sílící konkurenční prostředí,
vývoj investic a jejich vztahu k míře odpisů

Za hlavní rizika rizika krátkodobého vývoje ceny akcie lze dále považovat především:

výsledky roku 2006, hodnocení a komentáře společnosti

Dividendy
Po započtení nerozděleného zisku společnosti Eurotel by se objem prostředků v nerozděleném zisku měl pohybovat mezi cca 11 a 11,5 mld , což teoreticky umožňuje výplatu dividendy např. v loňské výši.



Přečtěte si také:

22.03.2016Snižujeme doporučení pro O2 na DRŽET, cíl 260 Kč Investiční bankovnictví (Komerční banka)
06.11.2013Zvyšujeme doporučení pro TO2 na DRŽET s cílem 305.6 Kč Research (Česká spořitelna)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688