Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  12.10.2006 09:56:42

Akciový trh včera ztrácel kvůli slabým výsledkům tržeb a sníženým ratingům


Vývoj amerických akcií na trzích v New Yorku zasáhla včera vlna nejistoty, a proto došlo k menšímu propadu oproti středečním zavíracím benchmarkům. Investoři byli ve středu velmi opatrní ve svém chování a nad kupními pokyny převládaly spíše prodejní akce. Důvodem ke zbavování se cenných papírů byly obavy ze slabých korporátních reportů za uplynulé čtvrtletí.

 

Akcie správce fondů Legg Mason Inc. /LM/ propadly jednorázově o 17,2%  na 87,15 dolaru poté, co sama společnost varovala, že její tržby za druhý kvartál pouze s velkým vypětím dosáhnou na spodní hranici intervalu odhadů analytiků. To byl impuls k odvrácení se od tohoto titulu a nastartování vlny výprodejů. Technicky se za propadem tržeb skrývá odklon od akciových fondů, jejichž počet se ve sledovaném období snížil, a také odklon investorů od fondů s fixovaným výnosem. Na nich je založen zisk a tržby společnosti nejvíce. Spouštěčem včerejšího poklesu bylo oznámení investiční banky Merrill Lynch o snížení ratingu na akcie Legg Mason z „buy“ přímo na „sell“. Celkově akcie od počátku letošního roku oslabily o 27 procent.

 

O 4,2% poklesl index AMEX Securities Broker, což je nejhorší intraday výsledek za poslední čtyři měsíce. Na vině jsou poklesy u takových firem jako jsou Charles Schwab & Corp., Inc. /SCHW/ (-4,7% na 17,22 USD), TD Ameritrade Holdg Corp. /AMTD/ (-11,9% na 16,82 dolaru) nebo E Trade Financial Corp. /ET/ (-8,8% na 22,31 dolaru).

 

Nejvýznamnější producent hliníku Alcoa Inc. /AA/, titul v listingu Dow Jones, jenž reportuje první své tržby za každé čtvrtletí, spadl o 5,1% na 26,85 USD. V pozdních úterních hodinách totiž uveřejnil nárůst v zisku za třetí kvartál o 86 procent, což je však velmi málo vzhledem k predikcím a očekáváním trhu. Špatné výsledky zdůvodnila Alcoa nízkými cenami za hliník, které inkasuje, dále slabou situací na trhu s byty a výrobě automobilů.

 

Celkově se závěrečné hodnoty hlavních indexů nacházely na těchto hodnotách: Dow Jones Industrial Average o 15,04 bodu níže na 11.852,13 bodu (-0,13%); Nasdaq Composite níže o 7,16 bodu na úrovni 2.308,27 bodu (-0,31%); a široký Standard & Poor’s 500 na 1.349,95 bodu, což je oslabení o 0,26% vzhledem ke úterním zavíracím úrovním.

 

Akcie skupiny vyrábějící hnojiva a jiné zemědělské biotechnologie Monsanto oslabily o 5,3% na 43,95 USD poté, co skupina oznámila, že její ztráty za třetí kvartál jsou větší než odhady trhu.

 

Emil ELNER



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688