Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Finance  |  06.09.2006 09:40:30

RM-Systém koupily osoby blízké skupině Fio

Organizátora mimoburzovního trhu s cennými papíry RM-SYSTÉM koupily od společnosti RM-S Holding osoby ovládající skupinu Fio, tvořenou m.j. Fio, burzovní společností a.s. a Fio, družstevní záložnou. RM-SYSTÉM, spravovala od roku 2003 skupina J&T.

Skupina J&T potvrdila, že prodala svůj podíl v RM-SYSTÉMU, a. s., skupině Fio. Cena transakce, za kterou Fio ovládla mimoburzovní trh, nebyla uvedena. „Za dobu našeho působení jsme provedli restrukturalizaci sítě obchodních míst, ale především se nám podařilo otevřít volný trh, na který byly zařazeny mnohé atraktivní akciové tituly, které na žádném jiném trhu již nebyly obchodovány.“ uvedl k transakci Jan Špringl, projekt manažer J&T. „Pro další rozvoj je ale potřebné, aby RM-SYSTÉM rozvíjel strategický vlastník, který je zaměřený na retailové klienty a dlouhodobě působí na kapitálovém trhu. Skupina Fio beze zbytku výše uvedená kritéria splňuje.“ dodal Špringl.

Koupě RM-SYSTÉMU má pro nás díky našemu zaměření na retailové klienty v oblasti obchodování s cennými papíry jednoznačné synergické efekty. Společnost chceme dlouhodobě rozvíjet, a to především v šíři produktů a počtu obchodovaných emisí. Věříme, že spojení tradiční silné značky RM-SYSTÉM a zkušenosti Fio jako jednoznačného lídra inovací na českém kapitálovém trhu bude přínosem zejména pro drobné a středně velké investory“, uvedl Ján Franek, tiskový mluvčí skupiny Fio.

RM-SYSTÉM je trh s cennými papíry, který ve srovnání s burzou přístupnější drobným a středním investorům. Ti na tomto trhu mohou podávat své pokyny přímo a nikoliv prostřednictvím makléře obchodníka s cennými papíry jako u pražské burzy.
Od založení v roce 1993 realizovali na RM-SYSTÉMu převážně drobní a střední investoři obchody s více něž dvěma miliardami kusů akcií o celkovém objemu osmi set miliard korun. Za dobu historie RM-SYSTÉMu nakoupilo nebo prodalo své cenné papíry více než tři miliony zákazníků.
Obchodovat na trhu RM-SYSTÉM lze prostřednictvím sítě 58 obchodních míst, přes Internet a nebo z webových stránek www.rmsystem.cz . Investoři z řad profesionálů obchodují na RM-SYSTÉMu prostřednictvím on-line terminálu.

Více na www.rmsystem.cz

Skupina Fio působí na českém finančním trhu od roku 1993. Fio, burzovní společnost, a.s. je největší český on-line obchodník s cennými papíry, člen a akcionář Burzy cenných papírů Praha, a.s. a člen Deutsche Boerse. Za první pololetí roku 2006 zobchodovala Fio, burzovní společnost, a.s. cenné papíry v celkovém objemu více než 111 mld. . Součástí skupiny je také Fio, družstevní záložna, největší česká družstevní záložna působící na trhu od roku 1996. Společnosti skupiny Fio poskytují své služby také na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku.
Více na
www.fio.cz

Skupina J&T je jedním z nejaktivnějších investorů na území České republiky a Slovenska. Vedle aktivit v oblasti privátního bankovnictví a realitního developerství, se J&T soustředí na dlouhodobé investice do českých a slovenských průmyslových podniků. Hlavními oblastmi jsou energetika (např. United Energy, Pražská energetika, Plzeňská energetika) a strojírenství (např. Kablo Elektro, ČKD Blansko strojírny, SOR Libchavy, Východoslovenské strojárne). J&T je také aktivní ve zdravotnictví (Európska zdravotná poisťovňa, Železničná nemocnica v Bratislave a Košiciach) a potravinářském průmyslu. J&T dosáhla v minulém roce čistý konsolidovaný zisk 4,38 mld. Sk. Hodnota aktiv skupiny dosáhla 76,7 mld. Sk. Skupina zaměstnává téměř 5000 pracovníků.
Více na
www.jtfg.com
14.09. 23:54  fio jede (¤×¤)
06.09. 13:53  Určitě není pozdě! (jeanetka)
06.09. 13:49  Určitě není pozdě! (Špáďa)
06.09. 13:46  Určitě není pozdě! (Zilvar z chudobince)
06.09. 13:44  ... není už moc pozdě? (Špáďa)

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688