Research (Stone de Witt)
Finance  |  11.07.2006 21:08:22

Zisk společnosti Pepsi Bottling překonal výhled


Společnost Pepsi Bottling Group Inc. (PBG), největší stáčírna a plnírna nápojů Pepsi,úterý zveřejnila zisk za druhé čtvrtletí, který byl vyšší než se očekávalo a zvýšil jejich výhled na rok 2006, vzhledem k silném nárůstu objemu nesycených nápojů jako jsou džusy Tropicana a ledový čaj Lipton. To mělo za důsledek, že akcie společnosti dosáhly 52 týdenního maxima. Nutno podotknout, že i akcie ostatních společností zabývajících se prodejem nealko nápojů taktéž stoupaly.

Akcie na newyorské burze rostly o více než 5 % na 34,06 dolarů. Čistý příjem činil 148 milionů dolarů, nebo 61 centů na akcii, ve srovnání se 148 miliony dolarů, nebo 59 centy na akcii, v roce předchozím.

Podle Reuters Estimates tržby překročily částku vypočítanou analytiky o 59 centů na akcii.

Podle prohlášení předsedy a ředitele Pepsi Bottling p. Johna Achilla tento vzestup zapříčinil převážně prodej ledového čaje Lipton, džusů Tropicana a řady energetických nápojů. Vlivem těchto značek se objem prodeje obzvláště zvýšil ve Spojených státech amerických.

Pokud nepočítáme výdaje a náklady na akciové opce ze znehodnocení turecké liry, dosáhl zisk společnosti Pepsi Bottling dokonce 69 centů na akcii.

Tržby společnosti, která je ze 43 % vlastněná firmou Pepsi Co Inc. (PEP), druhým největším světovým výrobce nealko nápojů, vystoupaly z 2,86 na 3,14 miliardy dolarů

Podle analytika společnosti Stifel Nicolaus Marka Swartzberga síla příjmů podél regionů, zahrnujíc i největší – Spojené státy americké, byla hnána k vrcholu nejenom s velkého boomu konzumace ledových čajů.

Pepsy Bottling zvýšila své předpovědi týkající se tržeb v přepočtu na akcii v roce 2006 na rozmezí 1,82 až 1,88 dolarů, nebo 2 – 2,06 bez nákladu na akciové opce. Analytici průměrně očekávají 1,86 na akcii, což by již zahrnovalo i zmiňované náklady.

Společnost vytáhla svůj předpoklad růstu objemu prodeje na 4% celosvětové a 3 % v rámci Spojených států amerických.

Konkrétně ve Spojených státech amerických, prodej nesycených nápojů a vody dosáhl dvouciferného růstu během druhého čtvrtletí, za přispění již zmíněných nápojů Tropicana džus, ledového čaje Lipton a energetických nápojů.

Prodeje sycených nápojů byly v rámci standardu, nebo spíše nežší, ale značka Mountain Dew zaznamenala růst pouze okolo 5 %.

Společnosti zabývající se plněním láhví a prodejem nealko nápojů se usilovně snaží zlanařit zákazníky, kteří pomalu odpouštějí od nealko nápojů obsahujících cukr k dietnějším nebo zdravějším druhům, nebo k cukr neobsahujícím nápojům jako je voda nebo pomerančový džus se sníženým množstvím cukru.

Podle analytika společnosti Morgan Stanley Billa Pecorielliho zatímco byli všichni zaujati propadem v kategorii nealkoholických sycených nápojů, Pepsi a Pepsi Bottling zvýhodnila portfolio nesycených nápojů a inovace v této kategorii přinesla velký objem, který významně předčil dlouhodobé výhledy analytiků.

Objem prodeje, tedy prodej podle počtu prodaných přepravek, se v prvním čtvrtletí zvýšil o čtyři procenta.

Pepsi Bottling uvedla, že čtvrtletní objem obratu, klíčová míra v nápojovém průmyslu, vzrostla celosvětové o 4 % a dokonce o 5% ve Spojených státech amerických a Kanadě.

Akcie Pepsi Bottling vzrostlyroce 2006 o 13 %, zatímco akcie rivala Coca-Coly Enterprise Inc. „pouze“ o 7,4 %.

Bc. Kateřina Černíková



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688