Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  10.07.2006 15:14:05

Atlantik - Kilcullen nabízí fond ABN AMRO Global Emerging Markets Bond Fund

Společnost Atlantik – Kilcullen Asset  Management a.s.  nabízí  investiční fond  ABN AMRO Global Emerging Markets Bond  Fund, který patří ve své třídě k nejkvalitnějším fondům na světě.

 

Fond dosahuje od svého založení průměrného výnosu 19,8 % ročně, což je téměř dvojnásobek výnosu, kterého dosahují dlouhodobě kvalitní americké akcie. Riziko tohoto fondu  s porovnáním s akciovým trhem je nižší. Fond navíc  od svého založení nikdy nevykázal zápornou výnosnost. Fond je denominovám v amerických dolarech a  jeho dvojče v eurech.

 

Od založení fondu v květnu  1998  je Raphael Kassin jediným manažerem těchto fondů a pravidelně dosahuje nejvyšších výnosností v tomto sektoru fondů. Jeho investiční styl se dá sice považovat za vcelku agresivní, kdy obvykle drží okolo poloviny portfolia fondu ve třech zemích, prakticky bez ohledu na benchmark. Momentálně činí podíly Venezuely 27%, Argentiny 19% a Indonésie 15% portfolia. Kombinace koncentrace portfolia a sólo řízení fondu může představovat potenciálně vysoký risk. Velmi důležitým faktorem je  ale skutečná výkonnost a rizikovost fondu. V těchto faktorech ovšem Global Emerging Market Bond Fund ve skupině stejně zaměřených fondů výrazně vyniká. Global Emerging Market Bond Fund (USD), jenž fungoval již v roce 1998, kdy se rozvojové trhy potýkaly s krizí, byl i za této situace pod Kassinovým vedením velmi úspěšný a výrazně předčil ostatní fondy tohoto sektoru. I přes relativně malá omezení ze strany ABN AMRO Asset Management udržuje Raphael Kassin přiměřenou rizikovost svých portfolií a to zejména tím, že má velmi malý podíl cenných papírů v lokálních měnách a výskyt korporátních dluhopisů je v jeho portfoliích velmi řídký. Na druhou stranu mu výše zmíněná volnost umožňuje využít veškerý um a hbitost ke správě svěřených prostředků. Raphael Kassin je také vždy, když je potřeba, připraven držet významný podíl v hotovosti. Například ke konci dubna to bylo 17%, ale byla i období, kdy hotovostní aktiva činila skoro 50% portfolia.

 

Schopnosti a zkušenosti Raphaela Kassina s řízením Global Emerging Market Bond fondu byly oceněny i ze strany společnosti Standard & Poors a to udělením ratingu AA/V5 i pro Global Emerging Market Bond Fund (EUR). Tohoto excelentního ocenění dosahuje na světě jen omezený  výčet fondů.

 

Společnost Atlantik - Kilcullen Asset Management a.s. ,  je hlavním distributorem fondů  z rodiny ABN AMRO Asset Management. Atlantik-Kilcullen Asset Management,  která působí na českém trhu správy financí již od roku 1995, je licencovaným obchodníkem s cennými papíry zaměřujícím se na správu finančního majetku privátních osob, obchodních společností a institucí (obce, města, kraje, nadace, odborové svazy apod.). V oblasti správy majetku institucí společnost Atlantik - Kilcullen Asset Management, spolupracovala či spolupracuje se dvěma desítkami obcí, měst, krajů jako např. Brno, Ostrava, České Budějovice, Olomouc, Chomutov, Litvínov, Jablonec nad Nisou, Blansko, Bystřice nad Pernštejnem apod. Ze severomoravského regionu se konkrétně jedná o města Jeseník, Frenštát pod Radhoštěm a město Orlová. V současné době společnost spravuje pro své klienty (formou aktivní správy či investičního poradenství) aktiva v hodnotě 4,3 mld. . Společnost Atlantik - Kilcullen Asset Management je součástí finanční skupiny K&K Capital Group, která spravuje majetek přesahující 42 miliard korun.

 

Hana Křejpská

Atlantik – Kilcullen Asset Management

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)

Přečtěte si také:

03.09.2007FONDY: zisky raší na emerging markets Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
10.11.2005ABN Amro AM ve skupině Atlantik podnikatele Karla Komárka Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
10.11.2005Atlantik získal 60% ABN AMRO Asset Management Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688