Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  22.06.2006 08:49:47

Energie a technologie táhly včera burzu vzhůru, dnešek bude mírnější


Ve středečním obchodování na Wall Streetu uzavřel akciový trh v kladných číslech. K růstu mu dopomohly pozitivní korporátní reporty o vývoji tržeb jednotlivých společností. K velké vlně nákupních prodejů došlo v sektorech technologií, energií a materiálů.

 

Morgan Stanley /MS/ posílil o 4,3% na 59,48 dolaru za akcii. U tohoto titulu se jedná o největší denní nárůst od února roku 2004. Byl nicméně zasloužený, protože během včerejšího dne vydala společnost MS oznámení o ziscích ve druhém čtvrtletí, které se více než zdvojnásobily a hravě tak překonaly veškeré předpoklady trhu. Sama firma okomentovala úspěšný kvartál tím, že tohoto výsledku bylo dosaženo díky silným nárůstům v příjmech z fúzí a jejich organizování, dále obchodování na kapitálových trzích a taktéž upisováním nových akcií klientů.

 

Růstem oslnily také akcie mediální společnosti The New York Times Co. /NYT/, jež posílily o 4,7% na závěrečných 24,52 USD. Za dobrým včerejším výsledkem stojí prohlášení vedení společnosti, že si pochvaluje vývoj čtenosti svého webu, na kterém mimo své články a zprávy z tiskovin zavěšuje i jiné zajímavosti pro potenciální čtenáře.

 

Celkově, vyjádřeno indexy, Dow Jones Industrial Average posílil o jedno procento na 11.079,46 bodů (+104,62), stejně jako široký Standard & Poor’s, jenž v bodovém vyjádření posílil o 12,08 bodu na 1.252,20 bodu. Jak vyplývá z úvodu, hitem byly technologie, jejichž souhrnný index Nasdaq Composite si připsal 1,6% (+34,14 bodu) na zavírací hodnotu 2.141,20 bodu.

 

V dnešním dni očekáváme poněkud chladnější seanci. Důvodem budou v průběhu dne uveřejňovaná a zpřesňovaná data o leading indikátorech. Celkově se čeká, že za květen poklesly o 0,5%. To je do značné míry hluboký ústup, jde totiž o nejhlubší propad v tomto ukazateli od září loňského roku. Vývodem z této informace, tak jak ji vstřebají investoři, je náznak zpomalení růstu ekonomiky jako celku, což se zpětně projevuje do vývoje akciového trhu v zemi. O měsíc dříve tento ukazatel poklesl „jen“ o 0,1 procenta. Tento vývoj se dal ale očekávat, zvláště vezmeme-li v úvahu, že spotřebitelský sentiment, stavební povolení a konečně i ceny akcií se v posledních týdnech nevyznačují pozitivním světlem.

 

Emil ELNER



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688