Research (Stone de Witt)
Finance  |  01.06.2006 21:37:40

Světový výrobce lihovin společnost Brown-Forman zvyšuje nadále svůj zisk


Výrobce likéru Jack Daniel´s Brown Forman Corp. oznamuje ve 4. čtvrtletí zisk a považuje fiskální rok 2006 za jeden z „nejsilnějších“ ze 136leté historie

Brown-Forman, která patří mezi deset největších světových výrobců značkových lihovin oznámila zvýšení zisku o 29% ve fiskálním kvartálu končícím k 30.dubnu.

Společnost Brown-Forman Corp. založil v roce 1870 tehdy 24-letý pan George Garvin Brown v Louisville v Kentucky. Již po čtyřech letech prodával whisky v 17 státech. V roce 1890 se stal partnerem a vlastníkem 10 procent akcií pan George Forman a společnost změnila název na Brown, Forman and Company. Potomci pana Browna již po pět generací společnost i aktivně řídí. Rodina Brownových také kontroluje většinu akcií. V současné době společnost Brown-Forman prodává své produkty ve více než 100 zemích a zaměstnává přes 7 000 lidí více než 30 národností.

V současné době Brown-Forman Corporation vyrábí a prodává vína, destiláty a kuchyňské potřeby. Činnosti jsou rozděleny do dvou divizí: Nápoje a Spotřební zboží. Vyrábí porcelánové nádobí, keramiku a křišťál, postříbřené dárkové zboží, kožené zboží a zavazadla pod značkami Lenox, Gorham, Kirk Stieff a Hartmann. Společnost je přítomna v USA, Polsku, Velké Británii, Kanadě, Dánsku, na Mauriciu, v Irská, Itálii, Koreji, Finsku a Nizozemí, ale po celém světě je známá hlavně pod značkami své druhé divizi. Však kdo by neznal značky destilátů jakými jsou Koskenkorva, Finlandia, Bacardi,Martini, Daniel's Tennessee, Grant´s Whisky a v neposlední řadě již zmiňovaný Jack Daniel´s, díky, kterému prodej, a tudíž potažmo zisk, nejvíce vzrostl. 

 

S oblibou těchto alkoholických nápojůČeské republice jistě souvisí i spolupráce s českou společností Alkometa, která završila proces restrukturalizace a 15. června 2005 se stala plnohodnotným členem společnosti Brown-Forman, a to pod názvem Brown-Forman Czech&Slovak Republics, s.r.o. Finlandia Vodka se stala nejprodávanější prémiovou lihovinouČeské republice. K růstu samozřejmě přispívá zvyšující se životní úrovní obyvatel ČR a skutečnost, že Češi pijí méně, ale kvalitnější produkty.

Společnost Brown-Forman založená v Louisville oznámila zisk ve výši 78,4 milionů dolarů, nebo 63 centů na akcii, za tři měsíce končící 30. dubnem, v porovnání s 60,7 miliony dolarů, nebo 50 centy na akcii, v roce předešlém. Tržby stouply o 16 % na 594,3 miliony dolarů z předešlých  511,4. Jak jsem se zmínila největší nárůst má „na svědomí“ Jack Daniel´s, ale i další značky jako Southern Komfort, Finlandia Vodka i vína Fetzer zaznamenaly solidní prodeje a s tím související růst zisku. Obrat činil o 10 % více než v předcházejícím fiskálním roce, stoupl na 2,44 miliard dolarů.

Ředitel společnosti Paul Varga označil fiskální rok 2006 za jistě jeden z „nejsilnějších“ ve 136leté historie společnosti. „Pevnost a zdraví“ našich značek, soustředěné úsilí v tvorbě značek našimi lidmi a partnery, a příznivé zázemí pro prémiové víno a lihoviny spojuje dohromady tyto výjimečný výsledky. Ty zahrnovaly několik obvyklých složek, kam patřily zisky z včasného omezení marketingu distribuce práv ke značkám Glenmorangie, prodej vlastnicích vinic a přepracovaný vlastnictví jeho Australského distributora. Pro fiskální rok 2007 očekáváme výdělky v rámci 3,10 až 3,30 dolarů na akcii, což by činilo růst v rozmezí od 7 až do 14 % v porovnání s výdělky fiskálního roku 2006.

Akcie společnosti Brown-Forman dnes dokonce otevíraly už na 77,25. Tento trend se však během dne nepodařilo udržet.

Bc. Kateřina Černíková

 

 

 

 

 



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688