Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  10.11.2005 14:04:50

Ve 3Q pokračoval růst poskytnutých úvěrů GE Money Bank

      GE Money Bank pokračovala ve třetím čtvrtletí letošního roku v nárůstu poskytnutých úvěrů, a to jak u retailových klientů, tak i u klientů z řad malých a středních firem. Celkový objem poskytnutých úvěrů dosáhl ke konci září 43,7 mld. , meziročně se tak zvýšil o více než čtvrtinu.

·         Celkový objem poskytnutých úvěrů vzrostl meziročně o 26,5 % na 43,7 mld.

·         Celkový objem depozit vzrostl meziročně o 2 % na 46,9 mld.

·         Celkový počet klientů vzrostl o 8,7 % na 791 261

·         Celková aktiva vzrostla o 7,3 % na 61,5 mld.

·         Počet obchodních míst banky dosáhl 200

·         Počet bankomatů dosáhl 367

„Za pozitivní považuji dvě věci. První je, že se nám daří poskytovat klientům snadné a flexibilní služby – to potvrzuje především jejich zájem o letos představené produkty, např. podnikatelský úvěr Expres Business, u retailových klientů pak Hypotéka naopak. Přitom jsme však udrželi dobrou kvalitu úvěrového portfolia při prakticky stejných provozních nákladech,“ řekl generální ředitel GE Money Bank Gerard Ryan.

 

„Druhou důležitou věcí je zahájení programu Odpovědného chování při poskytování finančních produktů a služeb, který se týká celé skupiny GE Money. Cílem tohoto programu je posílení etického a odpovědného chování ke klientům – to představuje např. edukaci klientů či ověřování, zda znají charakter bankovních produktů, které používají, ale také posílení mechanismů zabraňujících předlužování klientů. GE Money je první finanční skupinou v ČR, která v oblasti odpovědného chování představila ucelený komplex aktivit. Již nyní se nám podařilo zavést celou řadu mechanismů a další kroky chceme implementovat v nejbližší době,“ dodal Gerard Ryan.


Díky pokračující úvěrové expanzi došlo k dalšímu zvýšení
čistého zisku GE Money Bank, který za první tři čtvrtletí letošního roku dosáhnul téměř 2,1 mld. , což ve srovnání s loňskými výsledky v prvních třech čtvrtletích ukazuje růst o 48,8 %.

 

Celkový objem úvěrů poskytnutých retailovým klientům dosáhl k 30. září 2005 sumy 27,1 mld. . Oproti objemu ke konci září roku 2004 (20,9 mld. ) to představuje nárůst o 29,9 %. Objem rostl jak díky spotřebitelské Expres půjčce, tak i díky zájmu klientů o hypoteční úvěry.


Zájem o
hypotéky GE Money Bank ve třetím čtvrtletí rostl. Celkový objem portfolia hypoték ke konci září představoval 9,5 mld. (podle US GAAP, který se nejvíce blíží mezinárodním účetním standardům) a zaznamenal tak meziroční nárůst o 2,6 miliardy  (37,6 %). Na rostoucím zájmu se projevila jak rekordně nízká úroveň úrokových sazeb, tak i další inovace – např. rozšíření možností Hypotéky naopak – tedy hypotéky schválené ještě před výběrem nemovitosti.


Neúčelový úvěr se schválením i poskytnutím na počkání, bez ručitele a zajištění,
Expres půjčka si vedl ve třetím čtvrtletí opět velmi dobře. Celkový objem poskytnutých Expres půjček podle US GAAP ke 30. září 2005 činil téměř 16 mld. , což je oproti objemu ke konci loňského září ve výši 12,4 mld. nárůst o 29,1 %. Zájem o Expres půjčku podpořily některé inovace – například možnost doplnění úvěru. Klienti projevili zájem i o službu Infolimit na bankomatech.


V prvních devíti měsících letošního roku rostl také objem
úvěrů pro malé a střední podniky. Celkové portfolio úvěrů pro tento segment klientů dosáhlo k 30. září 2005 objemu 16,6 mld. . V meziročním srovnání (stav portfolia ke konci září 2004 byl 13,4 mld. ) jde o nárůst o 23,5 %.

 

Počátkem roku představila GE Money Bank úvěr Expres Business určený fyzickým osobám – podnikatelům a právnickým osobám. Jedná se o neúčelový úvěr v objemu 40 000 až 1 000 000 s rychlým schválením úvěru i čerpáním peněz. Banka poskytla k poslednímu září úvěry Expres Business v celkové hodnotě 542 miliónů korun.

 

Zájem klientů se dlouhodobě soustřeďuje také na úvěry Universal BusinessFlexi Business. Oblibu si získal také úvěr Operativ Business, jehož prostřednictvím mohou podnikatelé získat 300 tisíc až 5 milionů a jehož použití není účelově vázáno. Velmi silnou pozici má GE Money Bank také v oblasti financování zemědělců, jimž nabízí produkty pro jejich specifické potřeby.

 

Kromě úvěrové expanze vykazuje GE Money Bank i nárůst klientských vkladů. Jejich celkový objem dosáhl ke konci třetího čtvrtletí letošního roku 46,9 mld. , což je o 2 % více než v září loňského roku.

 

GE Money Bank měla k 30. září letošního roku 791 tisíc klientů (meziroční růst o 8,7 %), kterým vedla 949 tisíc depozitních účtů (růst o 4,7 %). Počet uživatelů Internet Banky dosahoval ke konci září 468 tisíc. V porovnání se stavem ke konci června loňského roku to představuje nárůst o 23,9 %. Bilanční suma banky na konci září dosáhla hodnoty 61,5 mld. , o 7,3 % více než koncem září roku 2004.

 

Eva Chaloupková,

manažerka externí komunikace GE Money Bank

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688