Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  19.09.2005 09:26:34

Goldman Sachs ohlásí rekordní příjmy za 3Q


Pro americkou společnost Goldman Sachs Group, Inc. /GS/, která je největší v USA ve svém oboru obchodníka s cennými papíry, zprostředkovatele obchodních transakcí a poradenství podle tržní hodnoty, budou následující nejbližší dny velmi příjemné. Zítra totiž orgány společnosti hodlají uveřejnit zprávu o vývoji příjmů za třetí fiskální čtvrtletí.

Rekordní čísla pro třetí čtvrtletí přilákají zájem investorů a obchodníků. Vysoké tržby byly vyvolány zejména rostoucími obchodyropou a navýšením aktivity v oblasti poradenství při fúzích a ostatních změn právních forem společností.

Čistý zisk vzroste pravděpodobně o 29% na 1,13 miliardy dolarů, což odpovídá 2,29 USD na jednu akcii. Za období tří měsíců končící v srpnu hodnota čistého zisku vzrostla z 879 milionů dolarů (1,74 USD na akcii) při meziročním srovnání o čtvrt miliardy. Tato čísla jsou sice předběžná a odpovídají výsledkům finanční studie renomované společnosti Thomson Financial, která v ní oslovila 21 analytiků, ale odrážejí v sobě nastolený trend a markantní pohyb směrem vzhůru do rekordních výšin. Je nutné zároveň podotknout, že takové odhady profesionálních analytiků bývají více či méně zkreslené a nepřesné, protože je velmi obtížné odhadnout z dostupných dat výši příjmů za jednotlivé transakce a nákladů s nimi spojených.

Hlavní analytik společnosti Atlantic Trust Stein Roe, působící v New Yorku, Stephen Berman svým odhadem hodnotí výsledky za třetí čtvrtletí u Goldman Sachs jako “mimořádné”. Sám Berman v rámci svého přiděleného portfólia obhospodařuje cenné papíry v hodnotě přes 7 miliard dolarů. Jistý podíl v tomto portfóliu zaujímají také akcie GS. Berman také pochválil a vyzdvihl u GS úspěšné období v obchodechakciemi, M&A, ve fixních příjmech a částečně také u obchodování s ropou.

Samotné obchodování, které u společnosti Goldman Sachs přináší 60% podíl na příjmech a zisku, přispělo tentokráte ještě více hlavně kvůli vysokým cenám surové ropy, které vystřelily vzhůru v posledních dvou měsících. GS, která sídlí v New Yorku a je vedená CEO Henry Paulsonem, byla zároveň jedničkou v objemech zrealizovaných fúzí, přičemž celková hodnota se mezičtvrtletně zvýšila dvakrát.

Dřívější odhady expertů a analytiků působících na akciovém trhu byly s přehledem překonány až o 20%. Velmi dobrá nálada se očekává do budoucna, protože boom zaznamenává celé odvětví a ostatní konkurenti, kteří ohlásí své výsledky později, budou společnost Goldman Sachs následovat. Například hlavní rival Morgan Stranley podle všech signálů oznámí 21. září nárůst až o 34% v tržbách za třetí čtvrtletí.

Akcie Goldman Sachs Group, Inc. uzavíraly páteční obchodování na úrovni 118,40 dolarů a během něj si připsaly 2,11% při objemu obchodů 6,34 mil. dolarů. Kvůli předpovězeným výsledkům a při pohledu na graf vývoje hodnoty akcií GS lze očekávat další opodstatněný růst.

 

Bc. Petra Coufalová



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688