Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  31.05.2005 14:59:30

Deník Metro jsou nejrychleji rostoucí noviny světa

Společnost Metro International S.A. (Metro) zveřejňuje některé údaje o výsledcích a vývoji v roce 2004 a v prvním čtvrtletí 2005

                       

Společnost Metro International S.A. (Metro) uveřejnila některé údaje o výsledcích a vývoji v roce 2004 a v prvním čtvrtletí 2005. METRO Česká republika a.s. je součástí Kinnevik Group, která dále zahrnuje provozovatele největšího evropského call centra Transcom (8.000 zaměstnanců v 19 zemích světa), MIC – vlastníka 16 mobilních operátorů v Latinské Americe, Asii a v Africe, dále největší mediální a televizní společnost Severní Evropy MTG a společnost TELE2 - telekomunikační společnost, která jako jediná společně s METRO Česká republika a.s působí na českém trhu.

 

Z celkových údajů Metro International S.A. za rok 2004 a první čtvrtletí 2005 vyplývá, že koncept má trvalý rozvojový potenciál a jeho přitažlivost pro čtenáře i obchodní partnery stále roste. Za rok 2004 provozní zisk Metro International S.A. v roce 2004 nepočítaje nová vydání v Lisabonu a v New Yorku činil 25,9 milionů USD. Ve čtvrtém čtvrtletí bylo ziskových 12 ze 16 národních poboček Metro International S.A. Pelle Törnberg, prezident a generální ředitel společnosti  v této souvislosti uvedl, že „vysokého provozního zisku bylo dosaženo navzdory pokračujícím masivním investicím do nových poboček“. Metro letos zahájilo také novou internetovou strategii, která akceleruje jeho přístup na trh online reklamy. Tyto činnosti bude realizovat nová dceřiná společnost Metro Modern Media.

 

Deník Metro dnes představuje největší mezinárodní a nejrychleji rostoucí noviny světa. Když se v roce 1995 objevilo ve Stockholmu první Metro, byl jeho denní náklad kolem 200 tisíc výtisků. Nyní deník vychází v 56 vydáních v 78 hlavních centrech 17 zemí a to v 16 jazycích napříč Evropou, Severní a Jižní Amerikou a Asií. Se svými více než 15 miliony čtenářů denně a 33 miliony týdně reprezentuje unikátní globální mediální a komunikační sílu. Prodej inzerce roste od roku 1995 v průměru o 47 % ročně. Převážnou část čtenářů tvoří lidé do 45 let, rovným dílem jsou zastoupeni ženy i muži. Pokud jde o pražské vydání, čtou jej z 54 % ženy a z 46 % procent muži, mezi čtenáři je 49 % ve věku do 44 let. Z výzkumu TNS Gallup vyplývá, že denní čtenost dosahuje čísla 245.000 a týdenní 676.000. Dle monitoringu TNS A-Connect pražská pobočka deníku METRO navýšila příjmy z inzerce v roce 2004 oproti roku 2003 o 19%.

 

Ediční koncept Metra je postaven na zásadě „24 hodin za 20 minut“ a respektuje sílu elektronických médií i skutečnost, že obyvatelé velkých metropolí se s těmito svými prvními denními novinami setkávají ve více než 60 % na linkách městské dopravy. Jen v pražském metru čte mezi 7. a 9. hodinou ranní Metro v průměru 38 % všech cestujících. 30 % tvoří středoškoláci a 19 % lidé s vysokoškolským vzděláním, což je o 10% více v komparaci s českou populací. Metro je čteno napříč všemi příjmovými skupinami obyvatel, přičemž 53 % jeho čtenářů má vysokou afinitu k reklamním sdělením.

 

Pro další informace a upřesnění za METRO Česká republika a.s. kontaktujte pana Freda Gabrielsona, generálního ředitele společnosti, tel: +420 224 742 700 nebo pana Aleše Pýchu, marketingového manažera, tel: +420 224 742 707
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688