Michal Heřmanský (AliaWeb)
MS v hokeji 2005  |  30.04.2005 16:22:01

Lotyšsko-Kanada 4:6, Rusko-Rakousko 4:2

Dnes v 16.15 bylo na měkkém ledě zahájeno letošní Mistrovství světa v ledním hokeji zápasy Lotyšsko - Kanada v Innsbrucku a Rusko - Rakousko ve Vídni.

Lotyšsko - Kanada
Očekával se houževnatý odpor víceméně pouze bránících Lotyšů, kteří na loňském MS podlehli Kanadě pouze 0:2. I v nedávném přípravném zápase Kanada zvítězila, a to 3:1. Tým Lotyšska je nabitý zkušenými a hlavně dobře sehranými hráči, zatímco většina Kanaďanů si tuto sezónu pořádně nezahrála. 
Do Innsbrucku přijelo podpořit svůj tým mnoho Lotyšů. Týmu Kanady fandili diváci hlavně u televizorů, kterých díky výpadku NHL bylo zřejmě více než obvykle.
Úvodní gól zápasu padl již ve 3. minutě - Morrison využil přesilovku a Kanada vedla 1:0. V 6. minutě vyrovnal Semjonovs. Podle očekávání měla optickou i faktickou převahu Kanada, střely na bránu byly přibližně v poměru 1:2. V závěru třetiny Kanaďané přitvrdili hru, zejména proti lotyšskému brankáři Masalskisovi.
Obraz hry se v druhé třetině nezměnil. V úvodu třetiny hráli Lotyši za nedovolený kanadský zákrok na brankáře Masalskise přesilovku, ale ani jednou během ní na kanadskou bránu nevystřelili. To Kanada svou druhou přesilovku využila ve 28.minutě Thorntonem ke vstřelení druhého gólu. V 31. minutě senzačně vyrovnal Ankipans, M. Brodeur puk sice chytil, ale lapačku už měl za brankovou čárou - rozhodčí gól uznal. Hráči Kanady po vyrovnání trošku znervózněli, Lotyši se dostali do několika šancí, ale žádnou neproměnili. Zato Kanada v 34.minutě využila R. Nashem svou třetí přesilovku ke vstřelení vedoucího gólu. V 36. minutě Kanada ve své 4. přesilovce dala 4. gól - střílel P. Marleau. Přerušení hry využili "ledaři", na plochu vběhli dva muži s konví a smetákem a snažili se spravit ty nejhoší díry a rýhy v ledu. V 37. minutě R. Nash vstřílil první gól Kanady při hře 5:5. Brankáře Masalskise vytřídal 38.letý veterán A. Irbe.
Ve 47. minutě se podařilo Lotyšům proměnit šestou přesilovku, Ignatěvs snížil na 3:5. Ve 49. minutě proměnili těsně před koncem i 7. přesilovku - po špatně vyhozeném puku skóroval lotyšský kapitán Skrastins - 4:5. Lotyšsko vyvinulo tlak, M. Brodeaur v brance Kanady už ale další gól nepustil. Naopak v 55. minutě R. Nash svým dnešním 3. gólem uklidnil hru a stanovil konečný výsledek na 4:6. 
Kanada využila přesilovky na 100%, má je zřejmě výborně nacvičené.

Rusko - Rakousko
Favorité zápasu, "domácí" Rusové zahájili proti Rakušanům silným, minimálně 5 min. trvajícím náporem. Gól se jim však podařilo vstřelit až v 11. minutě - Ovečkin využil chybu v rakouské rozehrávce. V 16. minutě se Rakousku podařilo senzačně vyrovnat - přesilovku využil Setzinger. Rakušané v první třetině hráli poměrně neukázněně, díky tomu hráli 3x v oslabení.
Ve druhé třetině skóroval pouze Charitonov, ve 24. minutě v oslabení po chybě Divise zařídil vedení Ruska 2:1. Rusové zejména v druhé polovině třetině polevili v aktivitě. Rakušané mohutně útočili, bohužel pro ně se jim nepodařilo vstřelit gól.
Ve 48. minutě překvapivou střelou po chybě v rozehrávce vyrovnal Divis a napravil tak svou chybu z 2. třetiny. Zvýšit na 3:2 pro Rakousko mohl Setzinger, jeho střelu však Sokolov hokejkou zadržel. V 57. minutě rozhodl zápas Kovaljov - 3:2 pro Rusko. V závěru se Rakušané ještě snažili vyrovnat a odvolali brankáře - výsledkem byl gól Kovalčuka v 60. minutě. Rusko : Rakousko - 4:2  

Favorité to dnes opravdu neměli jednoduché.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Poslední zprávy z rubriky MS v hokeji 2005:

15.05.2005  JSME MISTŘI SVĚTA !!! Michal Heřmanský (AliaWeb)
15.05.2005  Švédsko - Rusko, Rusové získali bronz Michal Heřmanský (AliaWeb)
14.05.2005  Česko - Švédsko, jdeme do finále !!! Michal Heřmanský (AliaWeb)
14.05.2005  Rusko - Kanada, 3:4 Michal Heřmanský (AliaWeb)
13.05.2005  Rusko - Finsko 4:3 po nájezdech, Švédsko - Švýcarsko 2:1 Michal Heřmanský (AliaWeb)

Přečtěte si také:

14.05.2005Rusko - Kanada, 3:4 Michal Heřmanský (AliaWeb)
12.05.2005Kanada - Slovensko, 5:4 Michal Heřmanský (AliaWeb)
08.05.2005Dánsko - Rakousko 4:3 Michal Heřmanský (AliaWeb)
07.05.2005Slovensko - Česko 1:5, Kanada - Švédsko 4:5 Michal Heřmanský (AliaWeb)




?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688